telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
Doctor and patient smiling at the dentist - Dentocalm clinic
Abcesul Dentar | Tratament si recomandari
November 9, 2017
inhalosedarea pentru copii la cabinetul stomatologic Dentocalm din Cluj
Inhalosedarea cu protoxid de azot – solutia pentru vizitele vesele la dentist
February 20, 2018
inhalosedarea pentru copii la cabinetul stomatologic Dentocalm din Cluj

Ce este Inhalosedarea și cui se recomandă?

Inhalosedarea este o formă de sedare folosită în tratamentele stomatologice, mai ales în cazul copiilor. Inhalosedarea presupune inhalarea protoxidului de azot și a oxigenului, care induc o stare plăcută, de relaxare. Se poate folosi şi în cazul adulţilor care suferă de anxietate dentară sau dentofobie (frica de medicul dentist).

Scopul inhalosedării este acela de a asigura efectuarea corespunzătoare a tratamentului, timp în care pacientul se simte confortabil. Netratarea la timp a eventualelor carii dentare poate evolua către probleme mult mai complexe care necesită mai mult timp petrecut la dentist dar și resurse financiare mai mari. De aceea, inhalosedarea vine în sprijinul pacienților pentru a-i ajuta să-și depășească frica și să revină cu plăcere la dentist. Un rol secundar al inhalosedării este acela de a crea o relație apropiată medic-pacient.

Experiențele traumatizante la dentist pot avea pe termen lung urmări neplăcute asupra sănătății. De aceea, primele experiențe la medicul dentist trebuie să fie plăcute și să insufle celor mici dorința de a urma o igienă orală corespunzătoare, insoțită de vizitele regulate la medicul dentist.

Tehnica prin joacă pentru acomodarea copilului la dentist

Înainte de a începe procedura de inhalosedare, la clinica Dentocalm se folosește tehnica prin joacă pentru a crea un mediu vesel celor mici. Colorând sau vizionând desenele animate preferate copilul se obişnuiește cu cabinetul şi cu personalul medical.

Tot prin joacă, copilului i se aplică masca de inhalosedare pe nas. Aparatul de inhalosedare se deschide iar cu ajutorul tuburilor conectate la mască, medicul va administra pentru început doar oxigen. Apoi, treptat, se va crește concentraţia de azot, până când copilul va resimţi ușor furnicături în mâini și picioare, ceea ce înseamnă că efectul inhalosedării începe să se facă simțit.

Micuţul pacient este relaxat și mai cooperant pe tot parcursul procedurii.

Inhalosedarea transformă astfel vizita la dentist într-o experiență pozitivă. La finalul tratamentului, copiii sunt răsplătiţi cu dipolme de curaj și alte surprize cu scopul stimulării comportamentului pozitiv la dentist.

De asemenea, personalul este format din medici care au abilități de relaționare cu copii astfel încât micuţii pacienţi să se simtă confortabil şi să revină cu plăcere.

Este inhalosedarea soluția optimă pentru copilul tău?

Este inhalosedarea soluția optimă pentru copilul tău?

Frica de dentist este transformată într-o experiența pozitivă, de aceea pentru cei care amâna tratamentele stomatologice din cauza anxietăţii sau pentru copiii neliniștiți la dentist, inhalosedarea este cea mai bună soluție.

Inhalosedarea poate fi folosită doar de către personalul medical instruit corespunzător. Din acest motiv, la clinica Dentocalm investim în calificarea continuă a angajaţilor, pentru ca pacienţii noştri să dispună de cele mai noi metode de tratament, într-o atmosferă cât se poate de plăcută.

SFATUL MEDICULUI DENTIST

Solicită școlii unde este inscris copilul tău să organizeze activități dedicate igienei orale pentru cei mici. Aceste activități îi vor induce celui mic dorința de a acorda o mai mare importanță igienei orale.

Avem cazuri de copii (din clasele primare) care au dorit să vină la control ca urmare a participării la activitățile de educație dentară pentru copii, organizate de clinica Dentocalm în parteneriat cu școli din Cluj-Napoca. Am avut surpriza să fim contactați de părinți la insistențele celor mici. Ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia să discutăm cu cei mici despre puterea magică a zâmbetului sănătos!

Cu copilul la dentist | Tu cum inveti copilul sa se spele pe dinti?

Cele mai bune produse pentru igiena orală a copilului

Cele 7 sfaturi pentru buna conduită a pacientului la dentist

[ulp id="jdPjRn7eV72kEhZI"]

en_USEN