telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
stomatologie Cluj, aparat dentar Cluj, ortodontie
Care este legătura dintre infecția dentară și durerea de cap?
February 14, 2024
fatete dentare Cluj, fataate ceramice emax Cluj
Fațete dentare: Pașii unui tratament cu fațete dentare la clinica DentoCalm
March 13, 2024
implant dentar Cluj, Fast and Fixed, All-on-4 Cluj

Restaurarea dinților pierduți reprezintă o preocupare majoră pentru pacienții noștri, iar alegerea între diverse opțiuni de tratament poate fi un aspect complicat. Două dintre cele mai frecvente soluții sunt implantul dentar și puntea dentară, ambele având rolul de a restabili funcționalitatea și estetica zâmbetului. Cu toate acestea, un aspect care se ridică în discuție în mod frecvent este diferența semnificativă de costuri între aceste două proceduri.

În acest articol vom examina procesele implicate în fiecare procedură, calitatea materialelor utilizate, avantajele pe termen lung și factorii care contribuie la divergența de prețuri.

implant dentar Cluj, Fast and Fixed, All-on-4 Cluj

 

Implantul dentar, o soluție avansată pe termen lung

  • Procesul de implantare: Procedura de implantare începe cu evaluarea atentă a structurii osoase a pacientului. Aceasta se realizează prin tehnologii avansate precum scanările CT, permițând medicului dentist să planifice cu precizie amplasarea implantului. În timpul intervenției chirurgicale, implantul este inserat direct în osul maxilarului sau mandibulei. Acest proces poate necesita timp, dar oferă o ancorare solidă și naturală pentru dinte.
  • Componentele implantului dentar: Implantul dentar este format din mai multe componente esențiale. Un șurub sau un cilindru reprezintă fixarea directă în os, oferind stabilitatea necesară. Un bont este atașat la șurub, creând o conexiune între implant și coroana finală.
  • Materiale de calitate superioară: Acestea sunt fabricate din materiale de cea mai înaltă calitate pentru a asigura rezistența și compatibilitatea biologică. Titanul, adesea utilizat, este recunoscut pentru rezistența sa și biocompatibilitate.

 

Puntea dentară, o alternativă mai economică

  • Tratamentul cu punte dentară: Puntea dentară implică crearea unei structuri care „acoperă” spațiul lăsat de un dinte lipsă sau mai mulți dinți. Procesul începe prin pregătirea dinților vecini, care vor susține puntea, prin îndepărtarea unei porțiuni mici din smalțul acestora. După aceasta, se realizează amprente precise pentru a asigura o potrivire perfectă a punții. Un laborator de tehnică dentară produce apoi puntea definitivă, realizată din materiale precum ceramică, zirconiu sau o combinație a acestora.
  • Materialele utilizate în punțile dentare: Punțile dentare pot fi confecționate din diferite materiale, în funcție de necesitățile pacientului și preferințele medicului dentist. Acestea pot sa fie integral din ziconiu sau se poate adauga ceramica pentru o estetica superioara.
  • Avantajele punții dentare în termeni de timp și invazivitate: Unul dintre avantajele majore ale punții dentare constă în timpul redus de tratament. Între pregătirea dinților vecini și atașarea punții definitive, pacientul poate beneficia de o restaurare rapidă a funcției orale.

Deși puntea dentară reprezintă o alternativă mai simplă și rapidă la implantul dentar, este important să se conștientizeze că aceasta presupune slefuirea dinților, iar când aceștia sunt dinți sănătoși această alternativă poate să fie mai invazivă decât implantul dentar.

implant dentar Cluj, Fast and Fixed, All-on-4 Cluj

 

De ce implantul dentar este mai costisitor?

Implantul dentar implică costuri mai ridicate în comparație cu puntea dentară, iar această discrepanță este justificată de procesul complex și de standardele ridicate impuse de această tehnologie avansată.

Materialele utilizate în fabricarea implantului dentar sunt de calitate medicală superioară și impun costuri mai ridicate. Titanul, folosit pentru implant, este un material biocompatibil de înaltă performanță.

Fiecare pacient este unic, iar procedura cu implant dentar necesită evaluări și intervenții personalizate. Imagistica avansată este utilizată pentru a evalua calitatea osoasă și pentru a planifica poziționarea exactă a implantului. Aceste evaluări complexe asigură succesul pe termen lung al implantului.

Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru tratamente cu implanturi dentare.

implant dentar Cluj, Fast and Fixed, All-on-4 Cluj

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

en_USEN