telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
medic dentist clinica Dentocalm Cluj
Reconstructie dentara (Build-up) – Caz medical
November 19, 2018
masca-de-protectie COVID-19, Dentocalm Cluj
Cum sa ne protejam in aceasta perioada?
April 13, 2020

Alegerea implantului dentar

Nu mai este o noutate faptul ca Implantologia dentară este cea mai avansată metodă de înlocuire a dinților pierduți. Din 1965, anul în care a fost inserat primul implant dentar și până în prezent au fost înființate peste 100 de companii care furnizează implanturi dentare. Cu așa varietate de implanturi dentare nu este de mirare că alegerea unui implant dentar este o chestiune serioasă care presupune în primul rând o bună informare. Un medic specialist cu experiență te poate ajuta să identifici tipul de implant dentar care să atingă nevoile și așteptările tale. Din punct de vedere a tehnicii folosite, există două moduri de abordare a restaurărilor cu implanturi. Prima abordare face referire la implantul dentar cu încărcare imediată, atunci când în aceași ședință se inserează implantul dentar și se montează coroana. Cea de-a doua aboradare, presupune o durata de aproximativ 3-4 luni între inserarea implantului și aplicarea lucrării protetice (coroana) pe implant.
Prin inserarea implantului cu încărcare imediată pacientul beneficiază de un implant COMPLET FUNCȚIONAL și BIOESTETIC în mai puțin de 24 ore. Implantul dentar cu încărcare imediată este recomandat atât în cazul pacienților care și-au pierdut un dinte sau mai mulți dinți dar și celor care suferă de boală parodontală.

Avantajele implantului dentar cu incarcare imediata

Iată mai jos câteva dintre avantajele implantului dentar cu încărcare imediată:
 • Refacerea aspectului estetic in timp record, în mai puțin de 24 ore;
 • Efect de lifting facial și întinerire;
 • Implantul dentar arată și se comportă ca un dinte natural propriu;
 • Datorită procesului rapid de vindecare pacientul se poate integra imediat la viața socială;
 • Implantul dentar asigură sănătatea alveolei (locul în care este integrat dintele în cavitatea bucală). În lipsa acestei proceduri, în perioada de vindecare, osul își pierde din volum iar gingia începe să se retragă;
 • Dinții vecini sunt, de asemenea, protejați de eventualele efecte datorate dinților lipsă. Cu ajutorul acestei proceduri dinții sunt ficși, păstrând intactă poziția pe arcadă;
 • Rata de succes în cazul implantului cu încărcare imediată este foarte mare;
 • Problemele ce pot apărea sunt rare și se referă la rejectarea implantului dentar în cazul pacienților fumători sau a celor diagnosticați cu diabet;
 • Sistemul All on six / All on four pentru reabilitarea totala a danturii

  În cazul reabilitării totale a danturii, cel mai cunoscut sistem de implanturi este regăsit sub denumirea All on Six / All on Four. Acest sistem de implanturi este foarte cunoscut peste tot în lume și reprezintă punctul de plecare pentru alte sisteme de reabilitare totală. Sistemul All on Six/ All on Four este similar cu sistemul Fast & Fix Bredent.

  Zambet complet si sanatos in mai putin de 24 de ore


  La Dentocalm clinic se utilizează multiple sisteme de implanturi: Straumann, Biomet 3i, Zimmer, Dentium Superline, MIS Seven, Bredent SKY.

  În funcție de situația clinică, implanturile se pot încărca imediat (pacientul beneficiază în aceași ședință atât de implantul dentar cât și de coroana pe implant) sau coroana se poate aplica la un interval de 3-4 luni de la inserarea implantului.
  Cu ajutorul ghidului chirurgical folosit, procedura este mult simplificată, reducând la minumum neplăcerile și traumele chirurgicale pentru pacient. Cu alte cuvinte, videcarea este mai rapidă iar confortul post-operator mai bun.

  La clinica Dentocalm poți beneficia de cele mai noi tehnici și echipamente pentru reabilitarea orală. De la folosirea dinților propri măcinați pentru augumentarea osoasă (cu ajutorul sistemului PRGF) și până la analgosedare (anestezie intravenoasă).
  en_USEN