telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
stomatologie Cluj, lucrarile dentare Clu
Cum îngrijim lucrările dentare? Sfaturi și consecințe
October 11, 2023
extractie dentara Cluj, stomatologie Cluj, dentist
Salvarea dinților de la extracție cu tratament endodontic la clinica DentoCalm
November 8, 2023
detartraj Cluj, igienizare profesionala, airflow

Igienizarea dentară profesională este esențială pentru menținerea sănătății orale și prevenirea problemelor dentare. Se recomandă efectuarea unei igienizări dentare profesionale la fiecare 6 luni, dar această frecvență poate varia în funcție de nevoile individuale.

Igienizarea dentară profesională implică curățarea profundă a dinților și gingiilor pentru a elimina placa dentară și tartrul, care pot duce la probleme dentare precum cariile și boala parodontală. Medicul dentist identifică problemele dentare în stadii incipiente și oferă sfaturi pentru îngrijirea orală la domiciliu. Îngrijirea orală adecvată, inclusiv periajul regulat și utilizarea aței dentare, este, de asemenea, esențială pentru menținerea sănătății dentare pe termen lung.

igienizare dentara Cluj, detartraj Cluj, stomatologie, airflow

 

Igienizarea dentară profesională

Igienizarea dentară profesională este necesară în mod regulat și este un aspect fundamental al îngrijirii orale preventive. Aici sunt câteva situații pentru care igienizarea dentară profesională este esențială:

 • Prevenirea cariilor dentare: Periajul dentar zilnic și utilizarea aței dentare ajută la îndepărtarea plăcii dentare și a resturilor alimentare care pot duce la carii dentare. Igienizarea profesională de două ori pe an ajută la menținerea dinților sănătoși.
 • Prevenirea afecțiunilor gingivale și parodontale(boala parodontală): Igienizarea dentară corectă și regulată previne inflamația gingiilor, cum ar fi gingivita , de asemenea parodontita. Aceste afecțiuni pot duce la retragerea gingiilor, sensibilitate dentară și chiar pierderea dinților.
 • Menținerea unei respirații proaspete: Igienizarea dentară adecvată poate ajuta la prevenirea halitozei.
 • Păstrarea aspectului estetic: Îngrijirea adecvată a dinților și a gingiilor contribuie la un zâmbet sănătos și atrăgător.
 • Prevenirea problemelor de sănătate generală: Există o legătură între sănătatea orală și cea generală. Problemele orale netratate pot contribui la probleme de sănătate mai grave, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare și diabetul.

igienizare dentara Cluj, detartraj Cluj, stomatologie, airflow

 

Igienizarea dentară profesională implică o serie de proceduri efectuate de un medic dentist pentru a întreține sănătatea orală.

 • Îndepărtarea plăcii dentare: Primul pas este îndepărtarea plăcii dentare de pe suprafața dinților. Placa dentară este o peliculă lipicioasă și albă de bacterii și particule alimentare care se acumulează pe dinți și care poate duce la formarea tartrului, a cariilor și a bolii parodontale.
 • Îndepărtarea tartrului (detartraj): Dacă placa dentară nu este îndepărtată în mod regulat, ea se poate acumula și se poate transforma în tartru (calcul dentar), o substanță dură galben-maronie care nu poate fi îndepărtată cu periajul obișnuit. Tartrul trebuie eliminat de către dentist cu ajutorul unor instrumente speciale.
 • AirFlow: Procedura de AirFlow-ul este realizat cu ajutorul unui jet de aer sub presiune și o pulbere specială pentru a curăța eficient dinții și pentru a îndepărta petele superficiale.
 • Periaj și curățare profesională: După îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului, medicul dentist efectuează un periaj profesional pentru a curăța dinții în profunzime. Pentru acest proces folosim instrumente speciale pentru a curăța fiecare dinte individual.
 • Verificarea sănătății gingiilor: Dentistul verifică sănătatea gingiilor pentru a depista semne de inflamație (sângerare), care ar putea indica o boală parodontală (gingivită sau parodontită).

Este important să urmați recomandările dentistului privind frecvența igienizării dentare profesionale pentru a vă menține sănătatea orală.

detartraj Cluj, igienizare profesionala, airflow

 

Ce înseamnă igienizarea dentară personală (la domiciliu)? Aceasta se referă la toate acțiunile și procedurile pe care le putem întreprinde, fiecare dintre noi, pentru a menține sănătatea orală. Acestea includ:

 • Periajul dentar regulat: Periajul dentar zilnic este un pilon al igienei dentare. Este esențial să periem dinții de cel puțin două ori pe zi, folosind o pastă de dinți cu fluor și o periuță de dinți cu peri moi. Periajul ajută la îndepărtarea plăcii dentare și a resturilor alimentare care pot duce la carii dentare și afecțiuni ale gingiilor.
 • Utilizarea aței dentare: Ața dentară este folosită pentru a curăța spațiile dintre dinți, acolo unde periuța de dinți nu poate ajunge. Este important să folosim ața dentară cel puțin o dată pe zi pentru a preveni acumularea de placă și pentru a menține sănătatea gingiilor.
 • Clătirea cu apă de gură: Clătirea cu un antiseptic oral poate ajuta la reducerea bacteriilor și a mirosului neplăcut din gură. Cu toate acestea, nu trebuie să înlocuiască periajul dentar sau utilizarea aței dentare.
 • Vizite regulate la dentist: Este important să vizităm dentistul cel puțin o dată la șase luni pentru controale de rutină și igienizare profesională. Igienizarea profesională implică îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului acumulate, astfel încât să se prevină cariile dentare și inflamația gingiilor.

Ai grijă de zâmbetul tău! Programează-te la o igienizare dentară profesională la fiecare 6 luni. Vă așteptăm la DentoCalm dental.

detartraj Cluj, igienizare profesionala, airflow

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN