telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
15% reducere la orice Implant Dentar
April 12, 2017
Tot ce trebuie sa stii despre alegerea periutei de dinti!
June 15, 2017

Una dintre afectiunile frecvent intalnite la femeile gravide este Gingivita. Gingivita este o afectiune a gingiei care este cauzata de placa bacteriana si se manifesta prin inrosirea gingiilor, durere si sangerare in timpul periajului.

In perioada sarcinii multe femei se confrunta cu gingivita fara sa stie ca un procent cuprins intre 50% – 70% dintre gravide se confrunta cu exact aceasi problema.

Gingivita se manifesta de obicei intre a doua si a opta luna de sarcina si are ca si cauza principala variatia nivelului hormonal ce determina modificari in compozitia salivei care favorizeaza depunerea placii bacteriene.

Cum prevenim gingivita?

In faza incipienta gingivita este destul de usor de tratat. Prin vizitele regulate la medicul dentist dar si cu ajutorul unei igiene orale corespunzatoare, putem preveni aparitia acestei afectiuni.

Cand ne referim la igiena corespunzatoare, trebuie sa luam in considerare:

  • Periajul CORECT realizat de 2 ori pe zi (dimineata si seara);
  • O alimentatie corecta care sa sustina maxilarul, tesutul gingival si dintii prin aportul de nutrienti necesari;
  • Folosirea atei dentare si a apei de gura pentru indepartarea placii bateriene si a resturilor de mancare ramase dupa periaj;
  • Igienizarea profesionala (detartrajul) trebuie realizata regulat pentru a preveni instalarea bolilor gingivale si mentine sanatatea cavitatii orale.

Se poate face anestezie in timpul sarcinii?

Au fost realizate o serie de studii care sa determine factorul de risc in ceea ce priveste anestezia locala in cazul gravidelor. Rezultatele au atestat ca anestezia locala pentru tratamentele stomatologice nu este asociata cu riscul crescut de probleme de sanatate in cazul viitorilor copii. Cu toate acestea trebuie avut in vedere faptul ca primul trimestru de sarcina si ultimul sunt perioadele cele mai sensibile si nu este indicat sa intervenim cu tratamente stomatologice. Insa, in cazul unei urgente stomatologice este absolut necesar sa va prezentati la medicul dentist indiferent de stadiul in care va aflati. Stresul cauzat de durerile dentare puternice este cu siguranta mai periculos decat anestezia locala realizata cu lidocaina, bupivacaina sau prilocaina.

Medicul dentist este foarte bine informat si va sti cum sa adapteze tratamentul in functie de evolutia sarcinii. O colaborare eficienta medic – pacient – ginecolog este solutia ideala pentru a identifica procedura potrivita in functie de starea de evolutie a sarcinii.

Se pot face radiografii in perioada sarcinii?

Radiografiile dentare nu sunt recomandate in cazul gravidelor. Sunt situatii in care realizarea unei radiografii dentare este absolut necesara. In astfel de situatii se iau masuri sigure de protectie in ceea ce priveste glanda tiroida si a abdomenului prin utilizarea sortului anti-radiatii.

Ce facem in cazul unei urgente stomatologice aparute in perioada sarcinii?

In caz de urgenta stomatologica, indiferent de cauza si de starea de evolutie a sarcinii, este absolut necesar sa contactati medicul dentist. La Clinica Stomatologica Dentocalm exista un program de urgente stomatologice disponibil 24h/24h la care puteti apela cu incredere.

La Dentocalm, am constatat in ultimele saptamani o crestere a numarului de paciente gravide care ne contacteaza pentru situatii de urgenta. In perioada sarcinii, sanatatea orala a mamelor este afectata de o serie de modificari ale organismului motiv pentru care trebuie insistat asupra igienei orale si interveni imediat atunci cand apar probleme. Doamna doctor Magdalena Crisan recomanda viitoarelor mamici consultatiile preventive prin care pot fi evitate astfel de situatii si o foarte buna rutina de igiena a cavitatii orale.

Ne poti contacta pentru programare/detalii <<AICI >> sau ne poti apela la numarul de telefon 0774 070 690, de luni pana vineri in intervalul orar 09:00: 20:00.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN