telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
urgente stomatologice Cluj - stomatologie urgenta Cluj
De ce abcesul dentar este o urgență stomatologică?
December 21, 2022
endodontie Cluj, medic specialist endocont clinica dentara Dentocalm
Tratament endodontic la DentoCalm. Ce este, când se recomandă și cât costă?
January 4, 2023
urgenta stomatologie Cluj

La clinica stomatologică, DentoCalm, ne ajutăm pacienții prin intervențiile de urgență stomatologică, așadar suntem precauți și atenți atunci când vine vorba de prevenirea și eliminarea posibilelor probleme dentare. Cu toate acestea, în situații ce necesită intervenție imediată, suntem pregătiți pentru a răspunde de urgență nevoilor tale.

Apariția unei urgențe stomatologice reprezintă un eveniment neprevăzut pentru majoritatea pacienților, de aceea înțelegem importanța rezolvării acesteia în cel mai scurt timp posibil și punem preț pe sănătatea orală a pacienților noștri. Suntem de părere că majoritatea urgențelor stomatologice anticipate și tratate la timp influențează pozitiv sănătatea orală, dar și generală.

urgenta stomatologie Cluj

Majoritatea urgențelor dentare sunt declanșate odată cu apariția durerii, cu toate acestea, nu este o regulă general valabilă. Unele așa zise urgențe, pot fi doar complicații dentare pentru o scurtă perioadă de timp, care deseori se pot ameliora cu un medicament antiinflamator.

Cauzele durerilor dentare (urgențe dentare)

Cele mai dese cauze ale durerilor includ inflamația pulpei care apare de obicei în urma cariilor sau traumatismelor dentare. Pe lângă, mai avem, hipersensibilitatea dentinei, parodontita apicala (inflamația ligamentului parodontal și a osului alveolar din jurul apexului rădăcinii), abcesele dentare, osteita alveolară (alveolita uscată sau alveolita umedă), complicații în urma unei extracții dentare, gingivita ulcerativă necrozantă acută (o infecție a gingiei) și tulburarea temporo-mandibulară. Cu toate că, durerile dentare sunt cele mai frecvente cauze care aduc pacienții în cabinetul stomatologic în urgență, există situații în care pacientul se prezintă în urgentă cu traumatisme dentare, sângerare severă, dureri de articulații sau chiar complicații la nivelul maxilarului (blocarea acestuia).

Cum examinăm și tratăm urgențele dentare la DentoCalm?

Cu siguranță te-ai confruntat cel puțin o dată cu o durere dentară insuportabilă. La DentoCalm, medicii noștri stomatologi specialiști determină printr-un control de urgență posibila cauză, iar în funcție de durerea resimțită tratează problema dentară cu care vă confruntați.

  • Atenția sporită: Atenția este extrem de importantă atunci când medicul specialist examinează o urgență dentară. Unele simptome ale pacientului pot fi nelocalizate sau confundate, ceea ce poate face controlul mai dificil.
  • Examinarea fiecărui dinte posibil afectat: Controlul unei urgențe dentare constă în examinarea mai multor grupe de dintiți deoarece în anumite faze ale inflamației pulpare durerea poate fi difuză și imposibil de localizat. Fiecare dinte care este dureros este supus unui test de percuție în diferite axe, palpat la baza rădăcinii pentru a identifica o complicație a inflamației pulpare. De asemenea, sunt verificați coronar pentru a depista procese carioase care nu sunt evidente la o primă inspecție. Se realizează sondarea pungilor parodontale pentru a descoperi procese inflamatorii la nivelul gingiilor și se verifică mobilitatea dentară.
  • Ameliorarea sau rezolvarea problemei. În final medicul stomatolog rezolvă urgența dentară sau în cel mai rău caz o ameliorează cu un pansament calmant. O urgență dentară rezolvă durerea și disconfortul pacientului, dar acesta este doar începutul tratamentului pentru dintele incriminat, ea nu rezolvă afecțiunea în totalitate urmând sa mai urmeze vizite la cabinet pentru finalizarea tratamentului.
  • Control regulat la medicul stomatolog: Cel mai important sfat este să vă prezentați la medicul stomatolog pentru controalele periodice. În cadrul clinicii DentoCalm asigurăm serviciul de control periodic gratuit pentru pacienții clinicii tocmai pentru a prevenii afecțiunile dentare. Problemele dentare nu apar în câteva zile, fapt pentru care pot fi stopate fără să provoace dureri și complicații.
  • Grija zilnică: Atenție la a peria dinții de două ori pe zi și la consumul alimentelor, mai ales la zaharurile rafinate.
  • Igienizările profesionale: Indicat este să stabiliți împreună cu medicul dentist nevoia dumneavoastră pentru igienizările în cabinet, pentru a vă putea prioritiza și programa aceste tratamente, (ideal ar fi minim două igienizări profesionale pe an).

Cea mai simplă metodă de prevenire a unei urgențe stomatologice o reprezintă, desigur, controlul periodic la medicul stomatolog. Cu cât ne prezentăm mai des în cabinetul unui medic dentist, cu atât vom sta mai departe de o posibilă urgență dentară. Nu este nevoie să avem anumite simptome pentru a ne obișnui să facem acest lucru. De asemenea, igiena cavității bucale este importantă. Factorul decisiv pentru sănătatea orală o reprezintă îngrijirea corectă și constantă a danturii.

Clinica DentoCalm este aici pentru urgențele tale stomatologice. Zâmbește mai des fără probleme.

urgenta stomatologie Cluj

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN