telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
sensibilitate dentara Cluj
Sensitive teeth? Here's why tooth sensitivity occurs and how to treat it
January 5, 2022
tratament parodontoza Cluj - parodontologie Cluj
Gingivita – ce este, cum se manifestă și care sunt cauzele?
January 26, 2022
terapia PRF endoret, tratament cu plasma

PRGF Endoret therapy  pare greu de pronunțat și poate suna SF pentru unii pacienți, însă vă asigurăm că este o metodă de tratament simplă și foarte eficientă – fantastică de altfel, dar în niciun caz SF. PRGF este acronimul pentru plasma-rich growth factors.

Ce este terapia PRGF Endoret?

PRGF Endoret therapy este un protocol patentat de regenerare a țesuturilor orale, protocol prin care asigurăm o mai bună și mai rapidă recuperare după inserarea unui implant dentar, extracția unui dinte, adiție osoasă sau intervenții parodontale. Aceasta tehnică de tratament a fost dezvoltată de către BTI Biotechnology Institute în Spania, și este susținută de mai mult de 200 de publicații de știință indexate și recunoscute în mediul academic și cel medical. Deși este un protocol relativ nou, apărut în România după 2006, numeroase studii clinice îi atestă eficacitatea în diverse ramuri ale medicinei. Acest articol din 2014 vorbește aplicări ale terapiei PRGF Endoret chiar și în cazul bolii Alzhaimer sau în tratamente oftalmologice.

terapia PRF endoret, tratament cu plasma

Cum funcționează terapia PRGF Endoret în stomatologie?

Ședința în care folosim acest protocol începe prin prelevarea de sânge (câțiva mililitri) de la pacient. Eprubetele cu sângele colectat se așează într-o centrifugă, unde sunt prelucrate timp de 8 minute. În urma acestui proces, plasma și trombocitele se separă și rămân în partea superioară a eprubetei, astfel că pot fi colectate cu ușurință, rezultând un produs bogat în elemente esențiale pentru procesul de vindecare. Plasma cu plachete (trombocite) este benefică în procesul de osteointegrare și osteogeneză, căci ea conține factori de creștere necesari în procesul de stimulare osoasă.

Care sunt beneficiile terapiei PRGF Endoret?

Terapia PRGF este o terapie care se realizează foarte facil în cabinetul de stomatologie, care nu produce efecte secundare și, datorită faptului că se folosesc celule prelevate de la pacient, este 100% biocompatibilă – nu există niciun risc de respingere a plasmei. Mai mult decât atât, plasma bogată în trombocite:
– grăbește procesul de vindecare;
– reduce simptomele post-operatorii (precum durerea și tumefacția);
– elimină eventualitatea inflamației, datorită absenței leucocitelor;
– stimulează producerea de os nou (ostogeneza);
– ajută la coagularea locală a sângelui.

terapia PRF endoret, tratament cu plasma

Terapia PRGF Endoret în clinica stomatologică DentoCalm

Folosim tratamentul cu plasmă bogată în plachete pentru a maximiza șansele de reușită ale intervențiilor chirurgicale, pentru confortul post-operator al pacienților noștri, dar și pentru a oferi cele mai bune tratamente din domeniul chirurgiei dentare. Medicii specialiști în implantologie și respectiv chirurgie dento-alveolară din echipa DentoCalm, dr. Magdalen Crișan, dr. Ioana Bucerzan și dr. Adrian Cristea utilizează tehnica PRGF Endoret cu succes în tratamentele pe care le aplică. Tot ei sunt specialiștii care vă vor răspunde tuturor întrebărilor legate de acest protocol în cadrul unei consultații de specialitate.
Fie că aveți nevoie de o extracție dentară, un implant dentar, adiție osoasă sau orice alt tratament stomatologic, nu ezitați să ne contactați.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN