telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
aditie de os Cluj, chirurgie orala Cluj
Când este nevoie de adiție de os? Despre perocedură, preț și recuperare
March 19, 2024
aparat dentar Cluj, igienizare dentara
Igiena orală corectă în timpul tratamentului cu aparat dentar
April 26, 2024
aparat dentar Spark Cluj, aparate dentare Cluj, tratament ortodontic

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar invizibil, precum sistemul Spark, este o opțiune modernă și confortabilă pentru corectarea aliniamentului dinților, fără a utiliza brackeți sau arcuri metalice. La Clinica Dentocalm, utilizăm acest sistem pentru a oferi o modalitate ușoară și aproape invizibilă de îndreptare a dinților, cu ajutorul gutierelor transparente, detașabile și confortabile.

De ce să alegi sistemul de îndreptare Spark?

Acest tratament este eficient în tratarea unor game variate de probleme ortodontice, inclusiv înghesuiri dentare, ocluzie deschisă, inversă sau adâncă, precum și în cazul spațiilor interdentare mari. De la deplasări minore până la cazuri mai complexe, sistemul Spark poate fi folosit pentru a obține rezultate excelente în corectarea aliniamentului dinților și îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului.

Pe lângă corectarea problemelor legate de aliniamentul dinților, tratamentul cu aparate dentare transparente Spark poate contribui și la reducerea riscului de apariție a aftelor și leziunilor, oferind astfel un beneficiu adițional pentru sănătatea orală a pacienților.

aparat dentar Spark Cluj, aparate dentare Cluj, tratament ortodontic

 

Cu ce este diferit aparatul dentar Spark?

Sistemul Spark reprezintă o soluție modernă și convenabilă pentru îndreptarea dinților, oferind rezultate excelente și beneficii suplimentare pentru sănătatea orală. La Dentocalm, suntem dedicați să oferim pacienților noștri cele mai bune opțiuni de tratament pentru a le îmbunătăți sănătatea orală și încrederea în zâmbetul lor.

Sistemele transparente de îndreptare a dinților Spark se remarcă prin confortul lor ridicat în timpul purtării și prin discreția lor sporită. Gutierele sunt mult mai discrete decât brackeții și arcurile metalice, oferindu-ți în același timp libertatea de a consuma alimentele tale preferate, deoarece sunt detașabile. Astfel, nu trebuie să te îngrijorezi în timp ce bei cafea sau ceai, deoarece gutierele Spark nu se pătează. Această combinație de confort, discreție și practicitate face din sistemul Spark o opțiune atrăgătoare pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aliniamentul dinților fără să își schimbe prea multe din obiceiurile lor alimentare sau de igienă orală.

aparat dentar Spark Cluj, aparate dentare Cluj, tratament ortodontic

 

Tipuri de aparate dentare Spark

Aparat dentar Spark 10

Aparatul dentar Spark 10 este ideal pentru tratarea afecțiunilor ortodontice ușoare și poate conține până la zece gutiere transparente. Este potrivit pentru utilizarea pe o singură arcadă sau pe ambele și se remarcă prin eficiența sa sporită și durata scurtă de tratament, utilizat pentru tratamente cu durată scurtă, maxim 2 seturi de câte 10 de gutiere fiind eficient și în cazul recidivelor.

Aparat dentar Spark 20

Dedicat tratării malocluziilor moderate, aparatul dentar Spark 20 conține până la 20 de gutiere transparente și este utilizat pentru tratamente cu durată de până la 18 luni. Fiecare set trebuie purtat timp de o săptămână și poate fi utilizat pe o singură arcadă sau pe ambele, oferind o soluție eficientă și comodă pentru corectarea problemelor ortodontice.

Aparat dentar Spark Advanced

Aparatul dentar Spark Advanced este conceput pentru pacienții cu afecțiuni dentare mai complexe și este utilizat pentru tratamente cu durată mai mare de 18 luni. Flexibilitatea acestui sistem îl face potrivit pentru tratarea unor probleme ortodontice mai dificile. La fel ca și celelalte variante, poate fi utilizat pe o singură arcadă sau pe ambele, reprezentând una dintre cele mai eficiente metode de tratament în cazurile complexe.

aparat dentar Spark Cluj, aparate dentare Cluj, tratament ortodontic

 

Care sunt mai exact etapele tratamentului cu aparatul dentar Spark la clinica DentoCalm?

Prima vizită la medicul dentist: Primul pas în tratamentul ortodontic cu aparatul Spark îl reprezintă consultația inițială cu un medic specialist ortodont. Aici, medicul va evalua starea actuală a dinților și va detalia obiectivele și opțiunile de tratament.

Realizarea diagnosticului ortodontic digital: În această etapă, se vor realiza fotografii dentare, radiografii și amprentarea digitală a dinților pentru a obține o imagine completă și detaliată a problemelor ortodontice.

Planificarea detaliată și etapizată a tratamentului digital: După ce planul de tratament digitalizat este finalizat, acesta va fi revizuit și aprobat de către medicul ortodont și de către dumneavoastră. Atât tratamentele ortodontice, cât și celelalte sunt prezentate pacientului într-o simulare digitală, oferindu-i acestuia o viziune clară asupra rezultatelor finale încă de la începutul tratamentului.

Aplicarea primului set de gutiere: Odată ce planul de tratament este aprobat, se va începe tratamentul efectiv cu aplicarea primului set de gutiere. Aceste gutiere vor fi purtate conform indicațiilor medicului ortodont și vor fi schimbate periodic pe parcursul tratamentului pentru a asigura progresul corect.

Controale periodice: Pe durata tratamentului, este recomandat să se efectueze controale periodice regulate la medicul dentist ortodont pentru a monitoriza progresul și pentru a face ajustările necesare. Aceste controale sunt esențiale pentru asigurarea succesului tratamentului și pentru corectarea oricăror probleme care ar putea apărea pe parcurs.

Te așteptăm la Clinica dentară DentoCalm din Cluj-Napoca pentru un zâmbet aliniat discret.

Clinica Dentocalm, Cluj-Napoca.

 

en_USEN