telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
Tot ce trebuie să știi despre alegerea periuței de dinți!
June 15, 2017
OFERTA VERII
July 17, 2017

mama-si-copilul-se-spala-pe-dinti

Să introducem în rutina zilnică a copilului periajul dinților și să-l facem pe cel mic să se simtă bine atunci când se spală pe dinți, poate fi o provocare pentru mulți părinți.

Adevărul este că lucrurile nu sunt chiar atât de complicate precum par. Trebuie ținut cont de câteva aspecte care garantat vor duce la rezultatul dorit.

1. Puterea exemplului este fără îndoială cel mai eficient mod de a-l îndruma pe copil către obiceiurile sănătoase pe care dorim să le integrăm în comportamentul său. Dacă vorbim frecvent despre funcționalitatea și importanța dinților și ne observă spălându-ne pe dinți dimineața și seara copilul va prelua acest obicei de la noi. Că bine spunea Maria Montessori despre dorința copilului de a face ce fac și părinții.

Așadar, lăsați copilul să vă urmărească în timp ce vă spălați pe dinți! Astfel va dori să vă imite și să mânuiască el insuși periuța. 🙂

2. Integrează spălatul pe dinți în ritualul de dimineață și ritualul dinaintea culcării, la aproximativ aceleași ore în fiecare zi. Copilul va forma un obicei repetitiv pe care îl va percepe ca o necesitate. El va ințelege că așa cum hrana este importanță pentru creșterea și dezvoltarea organismului, spălatul pe dinți este necesar pentru menținerea în viața a dinților cu ajutorul cărora mâncăm și vorbim.

Obiectivele noastre sunt rezultatul obiceiurilor nostre. Pornind de la acesta premisă trebuie să fim conștienți de faptul că un zâmbet frumos poate fi obținut ca urmare a unei rutine corecte de ingrijire a dinților și a vizitelor regulate la medicul dentist.

3. Copiii sunt fascinați de poveștile cu supereroi și personaje fantastice. De ce să nu ne folosim de entuziasmul lor molipsitor și să inventăm personaje precum căriuța și periuța cea glumeață?

Vom reuși astfel să le trezim curiozitatea și interesul pentru igiena orală.

4. Învățarea prin joc – schimbul de roluri. Nu putem avea pretenția ca periajul dinților să fie realizat corect încă de la început. Cel mai ușor mod de a-l învăța de copil cum să se spele pe dinți este să-i arăți chiar tu. Și nu oricum … prin joaca! După periajul dinților se realizează schimbul de roluri. Acela în care periajul dinților se realizează reciproc. Sună amuzant, nu-i așa?

5. Prima experiență la dentist trebuie să fie una cel puțin plăcută! Ține cont de faptul că vizitele la dentist trebuie să înceapă odată cu erupția primului dinte iar relația dentist-copil-părinte trebuie să fie în primul rând una de prietenie. Evită exprimările precum: Nu o să te doară deloc, Nu-ți face nimic medicul, Dacă stai cuminte iti cumpăr ce vrei tu sau cuvinte precum: injecție, durere etc. Folosind aceste expresii nu vei face decât să adâncești frica resimțită de copil față de ceea ce urmează să se intâmple iar mersul cu copilul la dentist va fi un chin.

Ca să te asiguri că mersul cu copilul la dentist va fi un succes alege un medic care are experiență în stomatologia pediatrică, abilități de relaționare cu copii și încearcă să tratazi întâlnirea ca pe ceva simplu, obișnuit și pozitiv.

La Clinica Stomatologica Dentocalm copiii se delectează in timpul tratamentelor stomatologice cu desenele animate pe care le preferă. Înainte de intervenția medicului dentist copiilor li se oferă cărți de colorat iar echipa este pregătită pentru a-i oferi celui mic tot confortul de care are nevoie pentru a se așeza voios pe scaunul dentar. Medicii sunt imbrăcați în uniforme viu colorate pentru a nu incuraja asocierea cu stereotipul de medic, mereu imbrăcat în halat alb.

La final copiii primesc diploma sau premii pentru curajul de care au dat dovadă în timpul vizitei la dentist.

Pentru mai multe informații despre igiena orală la copii îți recomandăm articolul doamnei Dr. Magdalena Crișan: https://dentocalm.ro/reguli-de-igiena-orala-la-copii/

Vezi aici video campanie #Zambeste cu Dentocalm 🙂

en_USEN