telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
tratament articulatie ATM Cluj, ortodontie Cluj aparat dentar
Ghid pentru recunoașterea și gestionarea problemelor temporo-mandibulare
May 8, 2024
aparat dentar Cluj, aparat dentar safir Cluj ortodontie copii
Cum alegi un aparat dentar potrivit pentru nevoile tale?
May 22, 2024
aparat dentar Cluj, aparat dentar safir, tratament ortodontic

Ortodonția, reprezintă specializarea stomatologică dedicată alinierii corecte a dinților pe arcadele dentare, fiind esențială pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului și menținerea sănătății orale. Medicul dentist specialist ortodont este cel care se ocupă de aceste tratamente dedicate pacienților care au probleme cu alinierea dinților.

Primul pas în cadrul oricărui tratament ortodontic este evaluarea necesităților individuale ale fiecărui pacient. Deși procesul este complex și poate dura, acesta variază în funcție de cazul particular al fiecărui pacient. Consultarea cu un medic specialist ortodont este esențială pentru identificarea problemelor dentare și stabilirea celor mai potrivite opțiuni de tratament ortodontic.

aparat dentar Cluj, aparat dentar safir, tratament ortodontic

Este important de remarcat că există diverse tipuri de aparate dentare, care vor fi utilizate în funcție de nevoile tratamentului și preferințele individuale ale pacientului. În mod evident, purtarea unui aparat dentar implică o igienă orală riguroasă și o atenție deosebită acordată regimului alimentar.

În continuare, veți găsi informații utile despre procesul de montare a unui aparat dentar și costurile asociate acestui tratament ortodontic.

Când este necesar un aparat dentar?

Aparatul dentar & ortodontic este cel mai frecvent utilizat în perioada copilăriei și adolescenței, însă tot mai mulți adulți optează pentru această soluție.

Dacă te întrebi dacă ar trebui să faci o programare pentru o consultație, există câteva semne care ar putea indica necesitatea unui aparat dentar:

 • Probleme estetice evidente, precum dinți înghesuiți, spații mari între dinți sau o strungăreață pe care dorești să o corectezi.
 • Obiceiul de a mușca frecvent limba sau părțile laterale ale obrajilor.
 • Bruxismul, manifestat prin scrâșnitul dinților în timpul somnului.
 • Dificultatea la mestecarea alimentelor.
 • Poziționarea incorectă a incisivilor maxilari sau mandibulari.
 • Contacte incorecte între dinții din zona frontală.
 • Supradimensionarea dinților maxilari comparativ cu cei mandibulari sau ocluzie adâncă, în care marginea incizală a incisivilor inferiori atinge mucoasa palatină din spatele incisivilor superiori.
 • Respirația pe gură sau devierea mandibulei față de mijlocul feței, care pot fi cauzate de un maxilar îngust sau o creștere accentuată a mandibulei.

În cazul copiilor, este adesea dificil de determinat dacă au nevoie de un aparat dentar. De aceea, este recomandată vizita la medicul ortodont în jurul vârstei de 7 ani.

aparat dentar Cluj, aparat dentar safir, tratament ortodontic

 

Cum se montează un aparat dentar?

Procesul de montare a unui aparat dentar începe cu efectuarea unor radiografii pentru a examina structura osoasă și a evalua nivelul de presiune exercitat asupra dinților. În funcție de complexitatea cazului, se poate realiza o igienizare profesională sau chiar extracții dentare.

Pentru fixarea brackeților, se aplică un adeziv dentar pe fiecare dinte, iar apoi se folosește o lampă de fotopolimerizare pentru activarea acestuia. În primele zile, acest lucru poate genera disconfort. Legătura dintre arc și brackeți se realizează în general cu ajutorul modulelor elastice.

Prima săptămână după aplicarea aparatului poate fi mai dificilă din cauza presiunii exercitate asupra dinților. Recomandările noastre includ consumul de alimente moi pentru a reduce disconfortul, o rutină specială de igienă orală, administrarea de analgezice în caz de dureri de cap și vizite regulate la medicul ortodont pentru monitorizarea tratamentului.

 

Tipuri de aparate dentare

Există două tipuri principale de aparate dentare: fixe și mobile. Aparatele fixe includ diverse variante:

 • Aparat dentar clasic metalic: este cel mai comun și are o structură vizibilă.
 • Aparat dentar safir sa ceramic: varianta mai estetică a aparatului metalic
 • Aparat dentar invizibil: poate fi aparat dentar lingual (aplicat pe partea interioară a dinților) sau aparat dentar fizionomic cu gutiere transparente.

În majoritatea cazurilor, aparatele dentare fixe reprezintă cea mai accesibilă și eficientă opțiune. De asemenea, există variante din ceramică sau safir, care se potrivesc mai bine cu nuanța dinților.

 

Cât costă un aparat dentar la DentoCalm dental?

 • Aparat dentar metalic 3500 Lei / arcada
 • Aparat dentar ceramic 4400 Lei / arcada
 • Aparat dentar safir 4650 Lei / arcada
 • Aparat dentar fix-safir autoligaturant 5800 Lei / arcada
 • Aparat dentar invizibil, Spark Clear, de la 1000 Euro.

Prețul unui aparat dentar diferă în funcție de nevoile tale și de tipul de aparat ales. Te așteptăm la clinica DentoCalm pentru a alege aparatul dentar visat.

aparat dentar Cluj, aparat dentar safir, tratament ortodontic

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

 

en_USEN