telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
extractie dinte, chirurgie orala, stomatologie Cluj
Alveolita postextracțională: Tipuri, cauze, simptome și variante de tratament
February 17, 2023
obturatii cari, plomba masea, tratament durere dinti Cluj
Ce trebuie să știi despre obturațiile dentare?
March 2, 2023
aparate dentare Cluj, tratament ortodontic Cluj

Sistemul Spark reprezintă o metodă ușoară de îndreptare a dinților cu ajutorul gutierelor transparente, aproape invizibile, detașabile și confortabile. În anumite momente pacienții sunt sceptici atunci când vine vorba despre tratamentele ortodontice; un factor negativ fiind aspectul aparatului ortodontic.

Acum, cu ajutorul tehnologiei moderne, copiii, adolescenții și adulții își pot îndrepta dinții cu ajutorul tratamentelor discrete și transparente de la Spark. Tratamentul cu alignere (gutiere) transparente nu presupune folosirea brackeților și a arcurilor metalice pentru alinierea dinților.

Ce trebuie să știi despre aparatele ortodontice Spark?

Aparatul dentar Spark este utilizat pentru alinierea dinților și este printre cele mai performante aparate ortodontice care utilizează gutiere/alignere. Sistemul Spark folosește o tehnologie avansată de imagistică 3D computerizată pentru a proiecta schema de tratament, începând cu poziția inițială a dinților până la poziția corectă. Această tehnică folosește o amprentă dentară, (clasică sau digitală), a pacientului, iar în final medicul specialist ortodont decide varianta finală de tratament. Acest sistem oferă o alternativă atractivă din punct de vedere estetic la aparatele dentare metalice.

gutiere transparente Spark pentru indreptarea dintilor, DentoCalm Cluj

Ce afecțiuni dentare pot fi tratate cu aparatele dentare ortodontice invizibile Spark?

Tratamentul cu aparatele dentare transparente Spark tratează o serie de probleme legate de apariția aftelor și a leziunilor, dar și de alinierea dinţilor, de la deplasări minore până la cazuri complexe. Ca de exemplu: Înghesuiri dentare, ocluzie deschisă, inversă sau chiar și ocluzie adâncă acoperită (overbite). Și nu în ultimul rând este recomandat și în cazul spațiilor interdentare mari (treme și diasteme).

Ce avantaje are aparatul dentar invizibil Spark?

  • Utilizează gutiere transparente: Cu alignerele Spark vă puteți bucura de un stil de viață fără restricții și disconfort, deoarece sunt realizate dintr-un material flexibil, confortabil, transparent și sunt aproape invizibile.
  • Confort garantat: Datorită faptului că alignerele sunt realizate dintr-un material termoplastic, material care oferă confort pacientului, sunt foarte ușor de îndepărtat și de purtat.
  • Durata tratamentului este mult redusă: Durata tratamentului se stabilește în funcție de nevoile fiecărui pacient dar, de cele mai multe ori, tratamentul cu Spark este mult redusă atunci când vorbim de acest tip de alignere.
  • Protejează dinții și gingiile: Oferă posibilitatea de a îndepărta gutierele pentru o igienă orală potrivită și ajută la evitarea apariției cariilor și infecțiilor gingivale.
  • Tratament eficient: Alignerele sunt realizate cu un software care anticipează fiecare milimetru în direcția în care se vor mișca dinții. Amprenta optică elimină riscul unei amprente neconforme.
  • Fără restricții alimentare: Odată cu decizia de a purta un aparat ortodontic apar și restricțiile alimentare, însă cu alignerele Spark poți mânca orice dorești atunci când le detașezi.
  • Rezultate vizibile în 6 luni: Rezultatele apar după o perioadă scurtă de doar 6 luni.

aparate dentare Cluj, tratament ortodontic Cluj

Cum funcționează gutierele transparente Spark?

Tratamentul constă în purtarea unor seturi de alignere personalizate săptămânal. La indicația medicului ortodont pacientul primește câte 8-12 gutiere, iar datorită acestui aspect vizitele la medic sunt mult mai rare. Astfel, pe parcursul tratamentului dinții se vor îndrepta puțin câte puțin, pe măsură ce gutierele sunt purtate și schimbate conform indicațiilor primite de către medicul ortodont.

aparate dentare Cluj, tratament ortodontic Cluj

La ce trebuie să fim atenți pe timpul tratamentului?

Igiena dentară pe timpul tratamentului este un factor extrem de important, de aceea sistemul Spark oferă posibilitatea de a îndepărta gutierele în timpul efectuării igienei dentare zilnice. Pentru a curăța dispozitivele în sine, tot ce aveți nevoie este o periuță de dinți moale și un săpun pentru a elimina murdăria și placa bacteriană care poate rămâne atașată în timpul folosirii.

Spre finalul tratamentului, un ultim pas important este purtarea unui aparat de contenție care ajută la păstrarea poziției obținute. De cele mai multe ori, ultimul aligner va fi aparatul de contenție temporar, până când medicul ortodont specialist va alege varianta de contenție potrivită pentru dumneavoastră.

Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru a realiza cel mai încrezător și aliniat zâmbet.

aparate dentare invizibile Spark la Cluj

 

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN