telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
diga dentara, clinica stomatologica Cluj - Dentocalm
Ce este diga dentară și de ce se folosește la clinica stomatologică Dentocalm?
November 24, 2021
fatete dentare Cluj - fatete emax
Tratamente stomatologice de protetică dentară oferite de clinica dentară Dentocalm
December 8, 2021
aparate dentare Cluj - ortodontie adulti

Tratamentul ortodontic este inițiat în adolescență în cazul ideal, însă adulții sunt candidați la fel de potriviți pentru acest tip de tratament. Ortodonția este indicată pe tot parcursul vieții, iar unele probleme de dantură apar în timp și pot fi rezolvate numai cu aparat dentar. Așadar, indiferent de vârstă, puteți avea parte de aparat dentar și de o dantură aliniată.

Adulți de toate vârstele pot purta aparate dentare pentru diverse afecțiuni:

– înghesuiri dentare;
– distanțări dentare;
– mobilitate dentară cauzată de boala parodontală;
– malpoziții ale dinților, cauzate de extracții vechi care nu au fost urmate de o soluție protetică pentru breșa edentată rămasă;
– alte afecțiuni de natură ortodontică (de discutat cu medicul specialist ortodont).

tratamente ortodontie Cluj adulti - clincia stomatologica Cluj

Care este diferența între ortodonția pentru adulți și cea pentru adolescenți?

Tratamentele ortodontice aplicate copiilor și adolescenților pot rezolva un spectru mai larg de afecțiuni dentare și scheletice, oasele lor fiind încă în dezvoltare. Acest lucru permite aplicarea disjunctoarelor, a capelinelor, a plăcuțelor palatinale și a multor alte aparate dentare care acționează pe structurile osoase și musculare din ansamblul bucal. Acest tip de aparate nu mai pot fi folosite în cazul adulților, căci oasele lor sunt complet dezvoltate și sudate.

Care sunt opțiunile de tratament ortodontic disponibile pentru adulți în clinica stomatologică DentoCalm?

Diferențele dintre aparatele dentare pentru adulți sunt nu numai de ordin estetic, ci diferă și în funcție de tipul afecțiunii pentru care se aplică, durata purtării, posibilitatea de îndepărtare a aparatului de către pacient, etc.
Aparatele dentare pentru adulți sunt următoarele:

1. Aparate dentare metalice Cluj

Aparatul dentar metalic este cea mai accesibilă formă de tratament ortodontic. De asemenea, este și o metodă foarte eficientă. Deși aspectul estetic nu primează în cazul bracket-urilor metalice, pacienții pentru care acest detaliu nu contează pot opta cu încredere. Aparatul dentar metalic se folosește pentru marea majoritate a afecțiunilor de natură ortodontică.

2. Aparate dentare ceramice Cluj

Aparatul dentar ceramic este considerat unul fizionomic, căci bracket-urile sunt semi-transparente, cu o culoare apropiată de cea a dinților naturali. Astfel, doar arcul metalic va fi cu adevărat vizibil. Aparatul dentar ceramic nu este considerat unul “invizibil”, însă este preferat de mulți pacienți în locul celui metalic datorită aspectului mult îmbunătățit.

3. Aparate dentare safir Cluj

Aparatul dentar safir este comparabil cu cel ceramic, însă are proprietăți estetice îmbunătățite. Ce înseamnă acest lucru? Aparatul dentar safir este total transparent, ceea ce îl face și mai greu de observat în timpul tratamentului. Acest tip de aparat dentar este considerat unul foarte eficient, deoarce are rezistența aparatului dentar metalic fiind totodată fizionomic.

4. Aparate dentare invizibile Cluj – Clear aligners

Aparatul dentar invizibil cu gutiere invizibile – Clear aligners, este aparatul dentar format dintr-un sistem ortodontic bazat pe gutiere transparente, modelate și fabricate pe baza unor măsurători și simulări computerizate. Gutierele se poartă timp de 22 de ore pe zi, ele se dau jos doar pentru a mânca și pentru igienizare. Sunt confortabile și transparente, astfel încât cei din jur nu își vor da seama că sunteți în timpul unui tratament ortodontic. Setul de gutiere se schimbă la câteva săptămâni, în funcție de indicațiile medicului și de simularea computerizată. Din păcate, acest tip de aparat dentar nu este indicat pentru toate afecțiunile de poziție ale dinților, iar acest lucru va fi stabilit în urma unei consulații.

Dacă pretențiile estetice ale pacientului sunt înalte, acesta poate opta pentru un aparat dentar safir sau chiar un aparat dentar invizibil cu Clear aligners. Diferențele de aspect, confort și costuri sunt importante, însă trebuie menționat că niciun aparat dentar nu face rabat de la performanță pentru a prioritiza estetica.
Avantajele purtării aparatului dentar în cazul adulților sunt numeroase, printre care se numără îmbunătățirea aspectului facial și al danturii, rezultând în creșterea stimei de sine. Mai mult decât atât, purtarea unui aparat dentar pentru îndreptarea dinților vă va îmbunătăți igiena orală, scăzând astfel riscul apariției cariilor, a tartrului și a complicațiilor acestora.

În mod surprinzător, tratamentul ortodontic se aplică și în cazul pacienților cu parodontită avansată, a căror dinți sunt mobili. Tratamentul pacientului cu boala parodontală este unul care necesită colaborarea medicului specialist parodontolog cu medicul specialist ortodont, fiecare mutare dentară și protocol aplicate fiind deosebit de importante.

Aparate dentare pentru adulți / tratamente de ortodonție pentru adulți. Există o limită de vârstă?

Nu există limită de vârstă pentru a purta aparat dentar. Indiferent de vârstă, puteți beneficia de tratament ortodontic pentru a vă îndrepta dinții. În cadul clinicii dentare DentoCalm, suntem atenți la nevoile pacienților și indicăm cele mai eficiente metode de tratament, adaptate fiecărui caz în parte. Medicul nostru ortodont dr. Cristina Alb este certificat de către compania Clear Aligner pentru a aplica acest tip de tratament. Dacă v-ați dorit dinți drepți dintotdeauna, însă nu ați beneficiat de tratament ortodontic din diverse motive, trebuie să știți că nu este niciodată prea târziu.

aparate dentare Cluj - ortodontie Cluj

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

 

en_USEN