telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
aparat dentar Cluj, aparat dentar safir, tratament ortodontic
Ce trebuie să știm despre aparatele dentare? Cât costă un aparat dentar în 2024?
May 15, 2024
tratament de canal Cluj
Mituri despre tratamentele endodontice
June 5, 2024
aparat dentar Cluj, aparat dentar safir Cluj ortodontie copii

Aparatul dentar sau ortodontic este esențial pentru menținerea sănătății orale și este recomandat în principal pentru beneficiile sale în corectarea problemelor de aliniere a dinților si anomaliilor de muscatura. Oferim o gamă largă de aparate dentare, inclusiv aparat dentar fix metalic, aparat dentar fix din safir, aparat dentar dentar fix ceramic și aparate dentare invizibile care utilizează gutiere transparente.

Alegerea corectă a aparatului dentar este o decizie importantă, iar cel mai bun mod de a determina care este potrivit pentru nevoile și obiectivele tale ortodontice este să consulți un medic specialist în ortodonție. Împreună cu medicul specialist ortodont, vei alege aparatul ortodontic care se potrivește cel mai bine, luând în considerare tipul afecțiunii, preferințele personale și bugetul disponibil pentru tratament.

aparat dentar Cluj, aparat dentar safir Cluj ortodontie copii

 

Tipuri de aparate dentare / aparate ortodontice

  • Aparat dentar fix metalic: Acesta este cel mai comun și cel mai accesibil tip de aparat dentar: brackeți metalici legați între ei cu un arc din oțel.
  • Aparat dentar fix din safir: Acest tip de aparat dentar este similar cu cel metalic, doar că brackeții sunt fabricați din cristal de safir transparent, ceea ce îl face mai estetic.
  • Aparat dentar fix ceramic: Acesta este similar cu aparatul dentar metalic, dar brackeții sunt fabricați din ceramică albă sau transparentă, astfel încât să fie mai puțin vizibili.
  • Aparat dentar invizibil / gutiere transparente: Gutierele transparente se pot îndepărta la fiecare masă. Sistemul Spark folosește o serie de gutiere transparente, detașabile, din plastic pentru a muta încet dinții la locul lor. Motivul principal pentru care oamenii aleg gutierele Spark în locul aparatului dentar tradițional este că sunt discrete.

aparat dentar Cluj, aparat dentar safir Cluj ortodontie copii

 

Lucruri de luat în considerare înainte de a alege tipul de aparat dentar

Atunci când alegeți tratamentul ortodontic potrivit nevoilor dumneavoastră, sunt mai mulți factori care trebuie luați în considerare. Acestea includ specificul problemelor dumneavoastră dentare, preferințele estetice, stilul de viață și programul, precum și acoperirea costurilor.

  • Severitatea problemelor dentare: Probleme dentare care sunt lăsate netratate pot duce la complicații suplimentare și probleme dentare pe viitor. Luând în considerare gravitatea problemelor dumneavoastră dentare atunci când alegeți un tratament ortodontic, vă puteți asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile și mențineți sănătatea dentară bună pentru anii următori.
  • Preferințele estetice: Aspectul aparatului dentar poate fi o preocupare majoră pentru mulți pacienți. Dacă îți dorești un tratament discret, ar trebui să iei în considerare opțiuni precum aparatul dentar ceramic, safir sau aparatele dentare invizibile de la Spark Alligners. Acestea sunt mai puțin vizibile și pot oferi un aspect mai estetic în timpul tratamentului. Luând în considerare preferințele dumneavoastră estetice, puteți alege un tratament ortodontic care vă permite să vă mențineți încrederea și stima de sine pe parcursul procesului de tratament.
  • Stilul de viață: Luarea în considerare a stilului dumneavoastră de viață este un factor important atunci când alegeți un tratament ortodontic, deoarece fiecare tip de aparat dentar necesită niveluri diferite de întreținere, ajustări și vizite la cabinet. De exemplu, aparatele dentare tradiționale metalice necesită ajustări și ședințe de întreținere regulate. Gutierele transparente, pe de altă parte, necesită mai multă autodisciplină și o purtare constantă, deoarece trebuie purtate minim 22 de ore pe zi, dar pot fi îndepărtate pentru a mânca și a te spăla pe dinți.
  • Bugetul dumneavoastră: Costul este un factor important în luarea unei decizii cu privire la tratamentul ortodontic. Spark este adesea considerat cel mai costisitor tratament ortodontic, în timp ce aparatul dentar metalic este cea mai accesibilă variantă din punct de vedere financiar. Este important să iei în considerare bugetul tău și să discuți despre opțiunile de plată disponibile cu medicul dentist ortodontic.

Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru tratamente dentare ortodontice.

aparat dentar Cluj, aparat dentar safir Cluj ortodontie copii

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

 

en_USEN