telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
ortodontie Cluj, aparate dentare Cluj - clinica dentara Dentocalm
Ortodonție: Cum aleg aparatul dentar potrivit pentru mine?
iunie 16, 2021
preventie afectiunid entare Cluj - stomatologie Dentocalm
Profilaxia dentară în clinica stomatologică Dentocalm
iulie 7, 2021
implanturi dentare Straumann Cluj, clinica Dentocalm
Straumann este lider mondial în producția de implanturi dentare, instrumente, biomateriale, proteze CAD/CAM și alte echipamente cu aplicații în stomatologie. Compania de origine elvețiană folosește cele mai inovatoare tehnici de inginerie medicală pentru a oferi calitate, precizie, rezistență, succes clinic și protocoale de tratament flexibile.

Când avem nevoie de implant dentar?

Mai devreme sau mai târziu ajungem la un moment în viață în care, din păcate, pierdem unul sau mai multi dinți. În momentul în care medicul “dă sentința” — “Îmi pare rău, dar acest dinte nu mai poate fi salvat” în mintea fiecăruia pornește o furtună de idei — “Cum o să fie fără un dinte? Care e cea mai bună soluție să îmi păstrez funcția masticatorie? Ce mă fac acum? Cum o să arăt fără un dinte?” Din fericire toate aceste întrebări au și un răspuns care vine de la cel mai în măsură să îl dea, și anume medicul dentist.

implanturi dentare Straumann Cluj, clinica Dentocalm

Care e soluția pentru lipsa dinților?

Lipsa unui dinte pe arcadă poate avea mai multe soluții, în funcție de vârsta la care se pierde dintele, suportul osos, statusul general al gingiei și al osului și nu în ultimul rând starea generală de sănătate. Astfel, aceea lipsă poate fi rezolvată diferit de la o persoană la alta — fie cu o punte dentară (care presupune șlefuirea dinților limitrofi breșei), fie cu un implant dentar (care păstrează dinții limitrofi în poziția inițială și reface integritatea arcadei fără a aduce nici un prejudiciu dinților restanți), fie printr-un aparat dentar care apropie dinții astfel încât să nu mai existe spațiu între ei.

De departe cea mai de dorit soluție este inserarea unui implant în locul dintelui pierdut. Dar ce fel de implant? Sunt foarte multe tipuri de implanturi dentare pe piață, dar nici un tip de implant nu se poate lăuda că ar acoperi toate nevoile pacienților. De exemplu, persoanele cu diabet prezintă un risc foarte ridicat de a pierde implanturile dentare. Multe implanturi existente pe piață sunt bune, dar atunci când vine vorba de sănătatea noastră ne dorim ce este mai bun. De aceea, am ales să discutăm astăzi de numărul 1 mondial în materie de implanturi dentare, și anume marca Straumann. Cu toții cunoaștem perfecțiunea și calitatea elvețiană, aceasta se aplică și în cazul implanturilor dentare. Straumann este lider de piață pe segmentul premium de implanturi dentare.

implanturi dentare Straumann Cluj, clinica Dentocalm

Dar ce are Straumann diferit față de alte implanturi, de ce se menține de atât de mult timp în topul celor mai bune implanturi dentare din lume?

Calitatea unui implant e dată de mai mulți factori:

 •  calitatea materialului din care este produs. Straumann folosește titan de cea mai bună calitate;
 • titanul de grad 4 sau implanturile dentare din zirconiu. În plus, Straumann vine cu o inovație proprie pe piață: ROXOLID — un aliaj compus din 15% zirconiu și 85% titan, cu o rezistență net superioară la rupere și o capacitate excelentă de osteointegrare. Rezistența mecanică ridicată a ROXOLID îl indică pentru cazuri cu os subțire, când dorim să evitam adițiile de os care vin cu costuri suplimentare. Rezistența mecanică și diametrul redus oferă beneficii superioare unui implant dentar cu diametrul mai mare din altă categorie, care ar necesita o adiție de os. Astfel, pentru prețul unui implant dintr-o categorie medium și o adiție osoasă care se vindeca în 6 luni de zile beneficiezi de un implant premium care se osteointegrează în 2 luni de zile fără adiții osoase;
 • tratamentul de suprafață al implantului dentar. Procesul de osteointegrare al implantului depinde, în afară de manualitatea chirurgului, de calitatea suprafeței implantului. Straumann vine cu o inovație, fiind singurul implant de pe piață livrat într-o soluție specială, sterilă, care duce performanța de osteointegrare dincolo de imaginație. SLA-Active, numele acestui tratament de suprafață, reduce timpul de vindecare la jumătate și stimulează celulele osoase să adere puternic la suprafața implantului. În plus, SLA-Active stimulează regenerarea osoasă chiar și în cazurile dificile, cum ar fi persoanele cu diabet, osteoporoză sau pacienții iradiați care au osul compromis.

Să vorbim și despre preț. Este Straumann un implant dentar scump? Calitatea titanului cu structură omogenă, rezistența în timp și garanția pe viață din partea producătorului, dar și tratamentul de suprafață justifică diferența de preț față de un implant dentar mai ieftin, cu microporozități sau microfisuri, ce pot duce la fracturarea implantului dentar în os și necesită îndepărtarea lui în totalitate, cu o pierdere osoasă masivă și scăderea șanselor de a mai putea înlocui acel implant.

implanturi dentare Straumann Cluj, clinica Dentocalm

Pentru claritate, putem discuta despre un caz simplu: un pacient cu un os maxilar îngust.
În cazul implantului dentar clasic vom avea:

 • adiție osoasă (pentru creșterea grosimii osului) — 500 Euro;
 • implant categoria medium — 500 Euro;
 • timp de intervenție — 2 ore;
 • stare alterată post intervenție, cu durere moderată și inflamația zonei augumentate;
 • timp de vindecare — 5 luni.

În cazul implantului dentar Straumann SLA-Active:

 • nu necesită adiție osoasă;
 • implant categoria premium — 1000 Euro;
 • timp de intervenție — 30 min;
 • stare post-vindecare bună, fără inflamație;
 • timp de vindecare — 2 luni.

Deși vorbim despre aceleași costuri, confortul pacientului este net diferit. În cadrul clinicii Dentocalm deținem atât implanturi dentare Straumann, cât și o mare varietate de alte implanturi dentare. De aceea, acordăm o importanță deosebită discuției cu pacientul și alegerii tipului de implant potrivit pentru fiecare caz în parte.

Dentocalm oferă posibilitatea de plată în rate a tratamentelor stomatologice complexe – prin TBI Credit sau Banca Transilvania.
Mai mult decât atât, până la sfârșitul lunii Iunie puteți beneficia de o reducere de 30% la implanturile dentare Straumann.

Dr. Magdalena Crișan - clinica Dentocalm Cluj

Dr. Magdalena Crișan, implantologie @ Dentocalm

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

 

ro_RORO