Numar telefon
+40774070690
Orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programeaza-te
Tot ce trebuie să știi despre alegerea periuței de dinți!
iunie 15, 2017
OFERTA VERII
iulie 17, 2017

mama-si-copilul-se-spala-pe-dinti

Să introducem în rutina zilnică a copilului periajul dinților și să-l facem pe cel mic să se simtă bine atunci când se spală pe dinți, poate fi o provocare pentru mulți părinți.

Adevărul este că lucrurile nu sunt chiar atât de complicate precum par. Trebuie ținut cont de câteva aspecte care garantat vor duce la rezultatul dorit.

1. Puterea exemplului este fără îndoială cel mai eficient mod de a-l îndruma pe copil către obiceiurile sănătoase pe care dorim să le integrăm în comportamentul său. Dacă vorbim frecvent despre funcționalitatea și importanța dinților și ne observă spălându-ne pe dinți dimineața și seara copilul va prelua acest obicei de la noi. Că bine spunea Maria Montessori despre dorința copilului de a face ce fac și părinții.

Așadar, lăsați copilul să vă urmărească în timp ce vă spălați pe dinți! Astfel va dori să vă imite și să mânuiască el insuși periuța. 🙂

2. Integrează spălatul pe dinți în ritualul de dimineață și ritualul dinaintea culcării, la aproximativ aceleași ore în fiecare zi. Copilul va forma un obicei repetitiv pe care îl va percepe ca o necesitate. El va ințelege că așa cum hrana este importanță pentru creșterea și dezvoltarea organismului, spălatul pe dinți este necesar pentru menținerea în viața a dinților cu ajutorul cărora mâncăm și vorbim.

Obiectivele noastre sunt rezultatul obiceiurilor nostre. Pornind de la acesta premisă trebuie să fim conștienți de faptul că un zâmbet frumos poate fi obținut ca urmare a unei rutine corecte de ingrijire a dinților și a vizitelor regulate la medicul dentist.

3. Copiii sunt fascinați de poveștile cu supereroi și personaje fantastice. De ce să nu ne folosim de entuziasmul lor molipsitor și să inventăm personaje precum căriuța și periuța cea glumeață?

Vom reuși astfel să le trezim curiozitatea și interesul pentru igiena orală.

4. Învățarea prin joc – schimbul de roluri. Nu putem avea pretenția ca periajul dinților să fie realizat corect încă de la început. Cel mai ușor mod de a-l învăța de copil cum să se spele pe dinți este să-i arăți chiar tu. Și nu oricum … prin joaca! După periajul dinților se realizează schimbul de roluri. Acela în care periajul dinților se realizează reciproc. Sună amuzant, nu-i așa?

5. Prima experiență la dentist trebuie să fie una cel puțin plăcută! Ține cont de faptul că vizitele la dentist trebuie să înceapă odată cu erupția primului dinte iar relația dentist-copil-părinte trebuie să fie în primul rând una de prietenie. Evită exprimările precum: Nu o să te doară deloc, Nu-ți face nimic medicul, Dacă stai cuminte iti cumpăr ce vrei tu sau cuvinte precum: injecție, durere etc. Folosind aceste expresii nu vei face decât să adâncești frica resimțită de copil față de ceea ce urmează să se intâmple iar mersul cu copilul la dentist va fi un chin.

Ca să te asiguri că mersul cu copilul la dentist va fi un succes alege un medic care are experiență în stomatologia pediatrică, abilități de relaționare cu copii și încearcă să tratazi întâlnirea ca pe ceva simplu, obișnuit și pozitiv.

La Clinica Stomatologica Dentocalm copiii se delectează in timpul tratamentelor stomatologice cu desenele animate pe care le preferă. Înainte de intervenția medicului dentist copiilor li se oferă cărți de colorat iar echipa este pregătită pentru a-i oferi celui mic tot confortul de care are nevoie pentru a se așeza voios pe scaunul dentar. Medicii sunt imbrăcați în uniforme viu colorate pentru a nu incuraja asocierea cu stereotipul de medic, mereu imbrăcat în halat alb.

La final copiii primesc diploma sau premii pentru curajul de care au dat dovadă în timpul vizitei la dentist.

Pentru mai multe informații despre igiena orală la copii îți recomandăm articolul doamnei Dr. Magdalena Crișan: https://dentocalm.ro/reguli-de-igiena-orala-la-copii/

Vezi aici video campanie #Zambeste cu Dentocalm 🙂

Tot ce trebuie să știi despre alegerea periuței de dinți!
iunie 15, 2017
OFERTA VERII
iulie 17, 2017

mama-si-copilul-se-spala-pe-dinti

Sa introducem in rutina zilnica a copilului periajul dintilor si sa-l facem pe cel mic sa se simta bine atunci cand se spala pe dinti, poate fi o provocare pentru multi parinti.

Adevarul este ca lucrurile nu sunt chiar atat de complicate precum par. Trebuie tinut cont de cateva aspecte care garantat vor duce la rezultatul dorit.

1. Puterea exemplului este fara indoiala cel mai eficient mod de a-l indruma pe copil catre obiceiurile sanatoase pe care dorim sa le integram in comportamentul sau. Daca vorbim frecvent despre functionalitatea si importanta dintilor si ne observa spalandu-ne pe dinti dimineata si seara, copilul va prelua acest obicei de la noi. Ca bine spunea Maria Montessori despre dorinta copilului de a face ce fac si parintii.

Asadar, lasati copilul sa va urmareasca in timp ce va spalati pe dinti! Astfel va dori sa va imite si sa manuiasca el insusi periuta. 🙂

2. Integrează spalatul pe dinti in ritualul de dimineata si ritualul dinaintea culcarii, la aproximativ aceleasi ore în fiecare zi. Copilul va forma un obicei repetitiv pe care il va percepe ca o necesitate. El va intelege ca asa cum hrana este importanta pentru cresterea si dezvoltarea organismului, spalatul pe dinti este necesar pentru mentinerea in viata a dintilor cu ajutorul carora mancam si vorbim.

Obiectivele noastre sunt rezultatul obiceiurilor noastre. Pornind de la acesta premisa trebuie sa fim constienti de faptul ca un zambet frumos poate fi obtinut ca urmare a unei rutine corecte de ingrijire a dintilor si a vizitelor regulate la medicul dentist.

3. Copiii sunt fascinati de povestile cu supereroi si personaje fantastice. De ce sa nu ne folosim de entuziasmul lor molipsitor si sa inventam personaje precum cariuta si periuta cea glumeata?

Vom reusi astfel sa le trezim curiozitatea si interesul pentru igiena orala.

4. Invatarea prin joc – schimbul de roluri. Nu putem avea pretenția ca periajul dintilor sa fie realizat corect inca de la inceput. Cel mai usor mod de a-l invata de copil cum sa se spele pe dinti este sa-i arati chiar tu. Si nu oricum … prin joaca! Dupa periajul dintilor se realizeaza schimbul de roluri. Acela in care periajul dintilor se realizeaza reciproc. Suna amuzant, nu-i asa?

5. Prima experienta la dentist trebuie sa fie una cel putin placuta! Tine cont de faptul ca vizitele la dentist trebuie sa inceapa odata cu eruptia primului dinte iar relatia dentist-copil-parinte trebuie sa fie in primul rand, una de prietenie. Evita exprimarile precum: Nu o sa te doara deloc, Nu-ti face nimic medicul, Daca stai cuminte iti cumpar ce vrei tu sau cuvinte precum: injectie, durere etc. Folosind aceste expresii nu vei face decat sa adancesti frica resimtita de copil fata de ceea ce urmeaza sa se intample iar mersul cu copilul la dentist va fi un chin.

Ca sa te asiguri ca mersul cu copilul la dentist va fi un succes alege un medic care are experienta in stomatologia pediatrica, abilitati de relationare cu copii si incearca sa tratezi intalnirea ca pe ceva simplu, obisnuit si pozitiv.

La Clinica Stomatologica Dentocalm copiii se delecteaza in timpul tratamentelor stomatologice cu desenele animate pe care le prefera. Inainte de interventia medicului dentist copiilor li se ofera carti de colorat iar echipa este pregatita pentru a-i oferi celui mic tot confortul de care are nevoie pentru a se aseza voios pe scaunul dentar. Medicii sunt imbracati in uniforme viu colorate pentru a nu incuraja asocierea cu stereotipul de medic, mereu imbracat in halat alb.

La final copiii primesc diploma sau premii pentru curajul de care au dat dovada in timpul vizitei la dentist.

Pentru mai multe informatii despre igiena orala la copii, iti recomandam articolul doamnei Dr. Magdalena Crisan: http://dentocalm.ro/reguli-de-igiena-orala-la-copii/

Vezi aici video campanie #Zambeste cu Dentocalm 🙂

Sunt de acord cu termenii si conditiile Dentocalm
Bifeaza casuta de mai jos. Scrie emailul tau. Apasa pe "Ma abonez".
-10% DISCOUNT LA URMATOAREA CONSULTATIE LA DENTOCALM
Aboneaza-te la newsletter. Ramai la curent cu noutatile si primesti un cod de reducere pe loc.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politicii de confidențialitate
Sunt de acord cu termenii si conditiile Dentocalm
Bifeaza casuta de mai jos. Scrie emailul tau. Apasa pe "Ma abonez".
Sunt de acord cu termenii si conditiile Dentocalm
Bifeaza casuta de mai jos. Scrie emailul tau. Apasa pe "Ma abonez".
-10% DISCOUNT LA URMATOAREA CONSULTATIE LA DENTOCALM
Aboneaza-te la newsletter. Ramai la curent cu noutatile si primesti un cod de reducere pe loc.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politicii de confidențialitate
Bifează aici dacă vrei să primești oferte exclusive și recomandări de la noi și partenerii noștri
Bifează aici dacă vrei să primești articole informative gratuite
Cum Să Înveți Orice Rapid Și Eficient
Scrie emailul tău, bifează căsuțele și apasă pe butonul "vreau materialul". Primești acces instant.
MATERIAL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politicii de confidențialitate