telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
Tot ce trebuie să știi despre alegerea periuței de dinți!
iunie 15, 2017
OFERTA VERII
iulie 17, 2017

mama-si-copilul-se-spala-pe-dinti

Sa introducem in rutina zilnica a copilului periajul dintilor si sa-l facem pe cel mic sa se simta bine atunci cand se spala pe dinti, poate fi o provocare pentru multi parinti.

Adevarul este ca lucrurile nu sunt chiar atat de complicate precum par. Trebuie tinut cont de cateva aspecte care garantat vor duce la rezultatul dorit.

1. Puterea exemplului este fara indoiala cel mai eficient mod de a-l indruma pe copil catre obiceiurile sanatoase pe care dorim sa le integram in comportamentul sau. Daca vorbim frecvent despre functionalitatea si importanta dintilor si ne observa spalandu-ne pe dinti dimineata si seara, copilul va prelua acest obicei de la noi. Ca bine spunea Maria Montessori despre dorinta copilului de a face ce fac si parintii.

Asadar, lasati copilul sa va urmareasca in timp ce va spalati pe dinti! Astfel va dori sa va imite si sa manuiasca el insusi periuta. 🙂

2. Integrează spalatul pe dinti in ritualul de dimineata si ritualul dinaintea culcarii, la aproximativ aceleasi ore în fiecare zi. Copilul va forma un obicei repetitiv pe care il va percepe ca o necesitate. El va intelege ca asa cum hrana este importanta pentru cresterea si dezvoltarea organismului, spalatul pe dinti este necesar pentru mentinerea in viata a dintilor cu ajutorul carora mancam si vorbim.

Obiectivele noastre sunt rezultatul obiceiurilor noastre. Pornind de la acesta premisa trebuie sa fim constienti de faptul ca un zambet frumos poate fi obtinut ca urmare a unei rutine corecte de ingrijire a dintilor si a vizitelor regulate la medicul dentist.

3. Copiii sunt fascinati de povestile cu supereroi si personaje fantastice. De ce sa nu ne folosim de entuziasmul lor molipsitor si sa inventam personaje precum cariuta si periuta cea glumeata?

Vom reusi astfel sa le trezim curiozitatea si interesul pentru igiena orala.

4. Invatarea prin joc – schimbul de roluri. Nu putem avea pretenția ca periajul dintilor sa fie realizat corect inca de la inceput. Cel mai usor mod de a-l invata de copil cum sa se spele pe dinti este sa-i arati chiar tu. Si nu oricum … prin joaca! Dupa periajul dintilor se realizeaza schimbul de roluri. Acela in care periajul dintilor se realizeaza reciproc. Suna amuzant, nu-i asa?

5. Prima experienta la dentist trebuie sa fie una cel putin placuta! Tine cont de faptul ca vizitele la dentist trebuie sa inceapa odata cu eruptia primului dinte iar relatia dentist-copil-parinte trebuie sa fie in primul rand, una de prietenie. Evita exprimarile precum: Nu o sa te doara deloc, Nu-ti face nimic medicul, Daca stai cuminte iti cumpar ce vrei tu sau cuvinte precum: injectie, durere etc. Folosind aceste expresii nu vei face decat sa adancesti frica resimtita de copil fata de ceea ce urmeaza sa se intample iar mersul cu copilul la dentist va fi un chin.

Ca sa te asiguri ca mersul cu copilul la dentist va fi un succes alege un medic care are experienta in stomatologia pediatrica, abilitati de relationare cu copii si incearca sa tratezi intalnirea ca pe ceva simplu, obisnuit si pozitiv.

La Clinica Stomatologica Dentocalm copiii se delecteaza in timpul tratamentelor stomatologice cu desenele animate pe care le prefera. Inainte de interventia medicului dentist copiilor li se ofera carti de colorat iar echipa este pregatita pentru a-i oferi celui mic tot confortul de care are nevoie pentru a se aseza voios pe scaunul dentar. Medicii sunt imbracati in uniforme viu colorate pentru a nu incuraja asocierea cu stereotipul de medic, mereu imbracat in halat alb.

La final copiii primesc diploma sau premii pentru curajul de care au dat dovada in timpul vizitei la dentist.

Pentru mai multe informatii despre igiena orala la copii, iti recomandam articolul doamnei Dr. Magdalena Crisan: https://dentocalm.ro/reguli-de-igiena-orala-la-copii/

Vezi aici video campanie #Zambeste cu Dentocalm 🙂

[ulp id=’jdPjRn7eV72kEhZI’]

ro_RORO