telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
aparate dentare copii, aparat dentar safir Cluj
De ce sunt importante primele vizite ale copiilor la stomatolog? Sfaturi și informații.
iunie 21, 2023
tratamente dentare Cluj, profilaxie, detartraj Clu, AirFlow
Importanța igienei dentare în prevenirea bolilor gingivale
iulie 12, 2023
coroana dentara zirconiu, dinti ceramica Cluj

Coroanele dentare sunt lucrări protetice personalizate, fabricate din diferite materiale durabile, cum ar fi ceramica (porțelanul), zirconiu sau metalo-ceramica. Ele acoperă complet partea vizibilă a dintelui, oferind protecție și întărind structura dentară deteriorată sau slăbită de carii extinse, fracturi sau alte afecțiuni. Coroanele dentare pot restabili forma, funcționalitatea și alinierea corectă a dinților, permițând pacienților să mestece și să vorbească normal. Vezi detalii pe pagina noastră web: https://dentocalm.ro/protetica-dentara-fatete-dentare-cluj-coroane-zirconiu-implanturi-dentare-cluj-clinica-stomatologica/

coroana dentara zirconiu, dinti ceramica Cluj

Procesul de aplicare coroane dentare implică mai multe etape importante, care asigură o adaptare precisă și o funcționalitate optimă.

 • Consultație și evaluare: În prima ședință medicul stomatolog va evalua situația danturii și a dintelui afectat, ulterior discutând necesitatea unei coroane dentare.
 • Pregătirea dintelui: Dacă este necesar, medicul va pregăti dintelui natural prin îndepărtarea unei porțiuni mici de smalț și dentină pentru a crea spațiu suficient pentru coroană. Procesul de pregătire poate include și remodelarea dintelui pentru a asigura o bază solidă pentru coroană și pentru a corecta eventualele probleme de aliniere sau dimensiune.
 • Amprentarea si realizarea modelului: După pregătirea dintelui, se va realiza o amprentă a danturii pentru a obține un model precis al acesteia. Scopul este de a obține un model detaliat al danturii, care va servi ca bază pentru realizarea coroanei dentare.
 • Confecționarea coroanei dentare: Modelul danturii este trimis unui tehnician dentar specializat, care va utiliza acest model pentru a confecționa coroana dentară. În funcție de materialul ales pentru coroană (cum ar fi porțelanul sau zirconiu), tehnicianul dentar va prelucra materialul pentru a crea o coroană personalizată, care se potrivește perfect în cavitatea orală și în armonie cu dinții adiacenți.
 • Ajustare și probă: După ce coroana dentară este finalizată, aceasta va fi probată pe dinte pentru a se verifica forma, dimensiunea, alinierea și estetica. Dentistul va face orice ajustări necesare pentru a asigura o potrivire perfectă și un aspect natural al coroanei dentare. Acest pas este crucial pentru a obține ocluzia corectă și confortul pacientului.
 • Cimentarea definitiva a coroanei dentare: După ce coroana dentară a fost ajustată și aprobată, urmează etapa de cimentare. Dentistul va utiliza un ciment dentar rezistent pentru a fixa coroana pe dinte. Cimentul dentar asigură o legătură puternică între coroană și dinte și previne dislocarea sau desprinderea acesteia.

coroane dentare Cluj, coroana dentara zirconiu, protetica dentara

Avantajele coroanelor dentare în restaurarea și îmbunătățirea funcționalității și esteticii danturii sunt semnificative.

 • Protecție durabilă: Coroanele dentare oferă o protecție durabilă pentru dinții naturali afectați. Ele acoperă complet partea vizibilă a dintelui, protejându-l împotriva deteriorărilor ulterioare, cum ar fi cariile extinse, fracturile sau uzura excesivă. Coroanele dentare pot preveni deteriorarea și slăbirea structurii dentare existente, prelungind astfel durata de viață a dintelui.
 • Restaurarea funcționalității: Atunci când un dinte este afectat, coroanele dentare pot reda funcționalitatea normală a acestuia. Ele oferă suport și rezistență suplimentară pentru a permite pacientului să mestece și să vorbească în mod normal. Coroanele dentare restabilesc alinierea corectă a dinților, astfel încât să nu apară probleme de mușcătura sau de vorbire cauzate de dinți slăbiți sau lipsă.
 • Estetică îmbunătățită: Coroanele dentare pot îmbunătăți considerabil aspectul estetic al zâmbetului. Ele sunt create personalizat pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților naturali adiacenți, oferind astfel un aspect natural și estetic plăcut.
 • Rezistență și durabilitate: Materialele utilizate în fabricarea coroanelor dentare, cum ar fi porțelanul sau zirconiul, sunt cunoscute pentru rezistența și durabilitatea lor. Acestea pot rezista uzurii obișnuite și pot rezista presiunilor masticatorii, permițând pacienților să se bucure de o dantură restaurată pentru o perioadă îndelungată de timp.
 • Îmbunătățirea sănătății dentare: Coroanele dentare pot contribui la îmbunătățirea sănătății dentare generale. Prin acoperirea completă a dintelui, coroanele dentare previn pătrunderea bacteriilor și a plăcii dentare în zonele afectate. De asemenea, ele pot ajuta la prevenirea sensibilității dentare și la reducerea riscului de infecții sau inflamații ulterioare.

Este important să consulți un dentist profesionist pentru a evalua nevoile tale specifice și pentru a determina ce opțiune de restaurare este potrivită pentru tine. Dentistul va lua în considerare factori precum starea danturii tale, obiectivele estetice și funcționale și va recomanda cea mai adecvată soluție pentru tine, fie că este vorba de coroane dentare sau de punți dentare. https://dentocalm.ro/coroane-dentare-zirconiu-stomatologie-cluj-napoca/

 

Cum îngrijim coroanele dentare?

 • Periază regulat și corect dinții: Asigură-te că periați dinții de cel puțin două ori pe zi, folosind o periuță de dinți moale și o pastă de dinți cu fluor. Acordă o atenție specială zonei de întreținere a coroanei și a punții, curățându-le cu grijă pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare.
 • Utilizează regulat ața dentară și periuțele interdentare: În completarea periajului, utilizează ața dentară sau periuțele interdentare pentru a curăța spațiile interdentare și zonele dificil accesibile, inclusiv sub punțile dentare. Aceasta va ajuta la prevenirea acumulării de placa bacteriană și de gingivită.
 • Evită obiceiurile dăunătoare: Evită să muști obiecte dure sau să deschizi obiecte cu dinții, deoarece aceste obiceiuri pot duce la deteriorarea coroanelor dentare sau a punților dentare. De asemenea, evită fumatul și consumul excesiv de băuturi alcoolice, deoarece acestea pot afecta aspectul și durabilitatea coroanelor dentare.
 • Vizitează regulat medicul stomatolog: Programul regulat de vizite la dentist pentru examene periodice și curățări profesionale este esențial pentru a menține sănătatea și integritatea lucrărilor dentare.

Vă așteptăm la Clinica DentoCalm pentru un zâmbet sigur, împreună identificăm problema și creăm tratamentul adecvat.

coroane dentare Cluj, coroana dentara zirconiu, protetica dentara

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO