telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
implant dentar Cluj pret clinica stomatologie Dentocalm
Prețul unui implant dentar la clinica dentară DentoCalm
octombrie 12, 2022
stomatologie Cluj, urgente dentare Cluj
Ce trebuie să știi despre hipersensibilitatea dentinară?
noiembrie 9, 2022
extractie dinte Cluj - stomatologie, dentist Cluj

La clinica stomatologică DentoCalm, politica noastră este să salvăm de câte ori este posibil dinții afectați. Ne opunem tratamentelor invazive și facem eforturi să păstrăm cât mai mult posibil dinții naturali. Cu toate acestea, există momente în care salvarea unui dinte nu este posibilă fapt pentru care ne rămâne ultima opțiune de urgență, extracția dentară.

Cu ajutorul extracțiilor dentare prevenim infecțiile grave și diverse patologii ce pot afecta sănătatea generală. Procedura de extracție a unui dinte realizată de specialiștii noștri în chirurgie orală, durează între 30-90 de minute, incluzând anestezia. Durata depinde de gradul de afectare al dintelui sau poziționarea acestuia (mai ales în cazul molarului de minte), structura rădăcinii, reacția pacientului în timpul procedurii medicale și alte aspecte care apar pe parcursul tratamentului.

extractie dentara, stomatologie urgente Cluj

Când trebuie extras un dinte?

Avem diferite cazuri clinice în care este nevoie să recurgem la extracție dentară. Primul, și cel mai des întâlnit caz este extracția molarilor de minte. De cele mai multe ori molarul de minte este localizat incorect și provoacă deplasarea dinților de pe întreaga arcadă. Îndepărtarea molarului de minte poate fi necesară când nu este aliniat cu ceilalți dinți de pe arcadă (poziție ectopică) și când prezintă procese carioase profunde cu afectarea camerei pulpare și rădăcini foarte curbate. Acestea fac imposibil un tratament de canal (tratament endodontic) corect executat. Mai sunt cazurile în care molarul are o poziție oblică cu afectarea dintelui vecin, fie generând procese carioase, fie pungi parodontale. Pierderea unui molar de minte sau lipsa lui genetică ne obligă la extracția morarului antagonist (situat pe arcada opusă). În lipsa unui contact cu molarul “pereche” celălalt își pierde poziția corectă și iese din planul de ocluzie corect (devine mai lung), ceea ce duce la interferențe cu ceilalți dinți (nesănătoase) cu repercusiuni asupra sănătății articulației temporo-mandibulare.

Cazurile extreme ale extracțiilor: aici avem apariția unor carii profunde care afectează nervul și coroana simultan; dinți fracturați care nu mai pot fi salvați; infecții grave care ajung până la os și care riscă să afecteze dinții sau măselele învecinate. În cazul în care dinții au crescut suprapuși, iar prin extracție se corectează poziționarea celorlalți dinți sau dinți parodontotici, care au pierdut o mare parte din osul de susținere și prezintă un grad avansat de mobilitate.

Indicații de care e bine să ții cont după o extracție dentară?

 • Nu consuma alimente și băuturi timp de 2 ore după extracție. De asemenea, evită alimentele reci, foarte calde și aspre, băuturile acide precum sucurile acidulate și alcoolul 24 de ore după extracție. În zilele următoare, poți relua mesele obișnuit, dar masticația trebuie să se facă pe partea opusă locului extracției. Chiar dacă extracția a fost însoțită de sutură e bine să rămâi precaut.
 • Aplică gheață pe partea exterioară a obrazului pentru a preveni umflarea, vânătăile și durerea, (în cazul extracțiilor dificile, mai ales la molarul de minte).
  – Dacă în urma extracției s-a realizat o sutură, firele trebuie îndepărtate în 7 până la 10 zile.
 • Respectă rețeta medicală și medicamentele care îți sunt prescrise pentru perioada specificată.
 • Nu te impacienta dacă simți o ușoară sângerare timp de 6-24 de ore după extracție. Totuși semnalează acest aspect medicului curant.
 • Nu clăti puternic gura după extracție, pentru că asta va determina o creștere a sângerării eliminând cheagul format.
 • Dacă nivelul durerii devine deranjant este indicat să iei un analgezic recomandat de medic, acesta va ameliora durerea.
 • Evitați exercițiile grele timp de o săptămână și nu stați mult timp la soare.

extractie dinte Cluj - stomatologie, dentist Cluj

La ce evoluție să te aștepți după extracție

 • Vindecarea rănii începe în momentul în care spațiul rămas după extracția dinților este umplut cu sânge și se formează un cheag. Acest lucru va închide temporar acel spațiu, iar acel cheag va vindeca complet rana.
 • Este nevoie de cel puțin 1-2 săptămâni pentru ca rana să se vindece și 4-6 luni pentru vindecarea completă a osului. Prin urmare, clătirea gurii în ziua extracției și îndepărtarea frecventă a salivei sau atingerea zonei cu limba perturbă vindecarea.
 • Dacă există durere severă, gust sau miros neplăcut după 48-72 de ore în zona extracției, e posibil să fie vorba despre o inflamație numită „alveolită”. Cel mai indicat este să te vadă cât de repede un medic stomatolog.
 • În caz de sângerări excesive, dureri severe și situații neașteptate, cel mai bine este să iei legătura cu medicul tău stomatolog cât de repede. Procedura în sine, dar și recuperarea după tratament diferă foarte mult de la o persoană la alta depinzând de starea de sănătate generală.

Extracția dentară este o procedură care în clinica noastră se realizează de cele mai multe ori de către medicii specialiști în chirurgie orală. O extracție dentară efectuată în condiții sigure, însoțită de manevre ce asigură protecția cheagului nou format susține întotdeauna o vindecare rapidă.

extractie dinte Cluj - stomatologie, dentist Cluj

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO