telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
stomatologie pediatrica Cluj
Stomatologie pentru copii – prima vizită la dentist (stomatologie pediatrică)
noiembrie 17, 2021
aparate dentare Cluj - ortodontie adulti
Aparate dentare pentru adulți: Care sunt opțiunile și limitele de vârstă?
decembrie 2, 2021
diga dentara, clinica stomatologica Cluj - Dentocalm

Stomatologia a cunoscut mari progrese în ultimii ani, marea majoritate fiind gândite pentru a crește succesul intervențiilor dentare, pentru confortul și protecția pacientului, dar și pentru scurtarea timpului petrecut în scaunul stomatologic.
Una din cele mai simple și totuși eficiente invenții folosite în domeniul medical este diga dentară. Diga este un accesoriu nelipsit din clinica dentară DentoCalm, fiind de un real folos în timpul tratamentelor stomatologice – restaurări coronare și tratamente endodontice (de canal).

Ce este diga dentară în stomatologie?

Diga dentară este o protecție (o folie) subțire de cauciuc sau nitril, în formă pătrată, folosită pentru a crea un câmp operator izolat în interiorul cavității bucale. Această folie are dublu rol de protecție: pe de o parte, protejează zona de lucru (un dinte sau mai mulți) de salivă și bacterii, pe de altă parte protejează cavitatea bucală de substanțele și instrumentele cu care se lucrează. Diga dentară poate fi folosită pentru multiple tratamente, printre care obturații, tratamente edodontice, șlefuirea pentru coroane dentare și fațete, cimentarea coroanelor sau a fațetelor dentare. Tehnica de aplicare a câmpului de digă dentară diferă în funcție de scopul pentru care se aplică și în funcție de anatomia dintelui (sau a dinților) peste care se plasează.

Cum se aplică diga la clinica dentară DentoCalm?

Pentru aplicarea digii dentare, se folosesc câteva instrumente specifice, printre care:

  • clește de digă, numit și forceps;
  • cleme adaptate anatomiei dintelui pe care se fixează — aceste cleme pot fi metalice sau fabricate din plastic;
  • ramă metalică;
  • câmp de digă;
  • perforator de digă.

După stabilirea dinților care urmează să fie izolați de cavitatea bucală, se perforează diga cu ajutorul perforatorului, realizându-se un număr de orificii egal cu numărul dinților care vor fi izolați. Se așează câmpul de digă pe dinți, iar cu ajutorul clemei atașate forcepsului, se fixează câmpul pe unul din dinții izolați. Acesta este momentul în care se aplică rama metalică, care ține diga întinsă. În acest proces se folosesc frecvent și alte accesorii, în funcție de tehnica aleasă, de tratamentul care urmează a fi făcut și de dinții pe care se aplică.

Frecvent, pacienții se tem de diga dentară deoarece cred că nu pot respira cu aceasta, însă vă asigurăm că orice pacient pe care se aplică poate respira și înghiți normal în timpul tratamentului. Nu există riscul de sufocare cu câmpul de digă sau accesoriile acestuia.

clinica dentara Cluj - Dentocalm

Avantajele tratamentelor cu diga în clinica stomatologică DentoCalm

Avantajul principal al câmpului de digă este că asigură un câmp operator uscat, curat și reduce riscul contaminării cu salivă și bacterii.
Acest studiu din 2014 (Lin et. al) (https://doi.org/10.1016/j.joen.2014.07.007) arată că rata de supraviețuire a dinților pe care s-a efectuat tratament de canal este mai mare în cazul dinților izolați cu digă dentară în timpul protocolului de tratament. Diga dentară este un accesoriu care oferă numeroase avantaje și îmbunătățește considerabil rata de succes a tratamentelor, deși nu toți medicii aleg să se folosească de aceasta.

În clinica stomatologică DentoCalm, am ales să introducem diga dentară în toate protocoalele de lucru care permit folosirea acesteia, pentru a asigura pacienților noștri cele mai eficiente tratamente. Le vorbim pacienților noștri pe îndelete despre tratamentele stomatologice pe care le aplicăm și răspundem cu drag tuturor întrebărilor sau nelămuririlor.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO