telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
sterilizare Dentocalm Cluj
Protocolul de Sterilizare in Cabinetul Stomatologic
octombrie 5, 2017
inhalosedarea pentru copii la cabinetul stomatologic Dentocalm din Cluj
Inhalosedarea cu protoxid de azot – solutia pentru vizitele vesele la dentist
decembrie 4, 2017
Doctor and patient smiling at the dentist - Dentocalm clinic

Ce este abcesul dentar?

Abcesul dentar sau "puroiul la masea" cum obisnuim sa denumim aceasta afectiune in limbaj popular, reprezinta acumularea unor secretii purulente (in dreptul dintelui) care conduc la inflamarea zonei.

Atunci cand tesutul dentar este foarte deteriorat pot rezulta infectii la nivelul gingiei si osului, ambele cu rol de sustinere a dintelui. Prin evolutie, se poate forma abcesul dentar care poate fi insotit de simptome precum: durere intensa, febra si stare de rau general.

Trecerea de la o carie profunda la abces dentar dureaza, uneori, foarte putin timp. De aceea este recomandat sa incepem tratamentul dintelui afectat in cel mai scurt timp posibil.

Cum se poate trata abcesul dentar?

Daca caria a evoluat spre infectarea pulpei si a radacinii, tratamentul presupune inlaturarea infectiei de pe canale cu ajutorul unor ace de canal, irigarea canalelor din radacina dintelui cu solutie dezinfectanta si umplerea acestora cu un material biocompatibil.
La clinica Dentocalm, acest tratament se va efectua de catre medicul endodont. In cazul acestui tip de tratament, utilizam microscopul optic si un aparat numit apex locator care ne arata lungimea reala a canalului radicular si care ne ajuta sa localizam cu precizie varful radacinii.

Exista cazuri in care abcesul dentar poate conduce la pierderea definitiva a dintelui. Lasate netratate, aceste infectii pot favoriza trecerea in sange a bacteriilor si imbolnavirea altor organe. Infectiile dentare pot reprezenta factor de risc pentru unele boli ale inimii (endocardita), rinichilor, vaselor de sange (ateroscleroza).

Parintii au un rol foarte important in educarea copiilor

Abcesul dentar poate sa apara si la dintii de lapte, prin urmare, parinţii au un rol foarte important in educarea copiilor, pentru ca acestia sa practice o igiena orala corecta. Citeste mai multe despre igiena orala la copii in articolul Igiena orala la copii.

Orice carie este un motiv de ingrijorare, de aceea, nu neglija controalele periodice la medicul stomatolog!

Daca doresti sa-ti reamintim de consultatia de rutina, ne poti transmite AICI iar noi vom tine evidenta si iti vom aminti printr-un mesaj, o data la 6 luni, de nevoia realizarii unei consultatii si a unei igienizari profesionale.

Programeaza-te online pentru consultatie sau contacteaza-ne la numarul de telefon 0774 070 690 si fii la curent cu starea de sanatate a dintilor tai!

[ulp id="jdPjRn7eV72kEhZI"]

ro_RORO