Numar telefon
+40774070690
Orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programeaza-te
reabilitare totala Cluj - implanturi dentare fast and fixed - clinica stomatologica Dentocalm
Reabilitare totală prin sistemul Fast and Fixed (implanturi dentare într-o singură zi)
septembrie 15, 2021
albire dentara Cluj-Napoca
Albirea dentară profesională: despre procedura de albire și îngrijirea post-procedură
septembrie 29, 2021
aparate dentare invizibile Cluj

Marea majoritate a pacienților se gândesc la bracket-urile metalice atunci când vorbim despre aparate dentare și tratamente ortodontice. Deși clasicul aparat dentar metalic este încă folosit cu succes în ortodonție, progresele tehnologice din stomatologie au ținut cont de pretențiile estetice tot mai ridicate ale pacienților și ale medicilor deopotrivă.

Gândite pentru a prioritiza aspectul fizionomic, însă fără a face rabat de la eficiență, sistemele ortodontice cu gutiere transparente (cunoscute și ca aparate ortodontice invizibile) au revoluționat modalitățile de îndreptare a dinților. Printre companiile producătoare de aparate dentare invizibile, cele mai populare sunt: Invisalign, Spark, Candid, Byte.

aparate dentare invizibile Cluj

Ce sunt alignerele și cum funcționează tratamentul ortodontic?

Alignerele sunt gutiere din plastic transparent. Aceste gutiere transparente (clear aligners) sunt fabricate computerizat pe baza unor amprente dentare luate în prealabil de către medicul specialist ortodont, pe baza unor radiografii dentare 2D și 3D și pe baza fotografiilor dentare. Odată stabilită anamneza inițială, toate înregistrările se introduc în software-ul companiei producătoare de alignere, pentru a planifica procesul tratamentului, ordinea repoziționării dinților și numărul de gutiere necesare. Deplasarea dinților este un proces biologic complex și necesită supravegherea de la început până la sfârșit de către un medic ortodont.

Sistemul ortodontic bazat pe câte un set de gutiere transparente pentru fiecare arcadă este ideal în cazul înghesuirilor dentare, a spațiilor interdentare și pentru a corecta o ocluzie (mușcătură) defectuoasă.

Avantajele tratamentului ortodontic cu clear aligners (gutiere transparente)

Este de la sine înțeles că o tehnologie ortodontică revoluționară are o multitudine de avantaje. Gutierele invizibile au fost proiectate astfel încât estetica și performanța să primeze, însă asta nu înseamnă că au fost neglijate celelalte aspecte importante ale unui aparat dentar.

1. Tratament ortodontic de scurtă durată

Alignerele transparente se schimbă o dată pe săptămână sau la două săptămâni, iar ele vin într-o ordine succesivă bine stabilită de software-ul folosit pentru planificarea tratamentului, în funcție de deplasările anticipate. Tratamentul durează astfel între 12 și 18 luni, timp în care controlul la stomatolog se efectuează mai rar decât în cazul aparatului dentar fix cu bracket-uri. Timpul total al tratamentului este dependent de natura afecțiunii ortodontice, dar și de cooperarea pacientului.

2. Gutierele sunt confortabile și ușor de îndepărtat

Gutierele invizibile folosite pentru îndreptarea dinților sunt atât de confortabile, încât e posibil ca pacientul să uite că le poartă! Acest aspect este cu atât mai convenabil cu cât gutierele trebuiesc purtate 22 de ore pe zi. În timpul mesei și pentru igienizare gutierele se îndepărtează cu ușurință. Inserarea alignerelor este la fel de simplă.

3. Numărul vizitelor la dentist este redus considerabil

Întreg tratamentul este prefigurat pe computer, astfel încât nu există neclarități în desfășurarea procesului. Toate alignerele sunt livrate la începutul tratamentului, iar trecerea de la un set la altul se face acasă, conform indicațiilor medicului ortodont. Acest sistem ortodontic nu are nevoie de activări, iar vizita la stomatolog se face pentru a evalua statusul dentar, o dată la 2-3 luni.

4. Consumul de alimente și băuturi nu este restricționat

Pentru că gutierele sunt îndepărtate înainte de masă, niciun aliment nu este scos din dieta pacientului. Guma de mestecat, caramelele sau alimentele crocante pot fi consumate în mod obișnuit, însă cu moderație și respectând periajul după fiecare masă.

5. Contribuie la creșterea stimei de sine

Un tratament ortodontic este o provocare pentru marea majoritate a pacienților, atât din punct de vedere al alimentației și igienizării, cât și din punct de vedere al aspectului fizic. Un aparat dentar fix metalic este eficient, însă vizibil. Pentru pacienții cu ocupații profesionale în care aspectul fizic contează, gutierele transparente au venit ca o soluție salvatoare. Aceștia pot beneficia de un tratament ortodontic eficient și își pot păstra zâmbetul alb strălucitor.

Tratamentul cu gutiere transparente începe cu o vizită la medicul stomatolog specialist în ortodonție și o serie de investigații. Acesta va stabili dacă sunteți un candidat potrivit pentru acest sistem ortodontic și vă va îndruma spre pașii următori.

Vă doriți un aparat dentar invizibil? Medicul nostru ortodont dr. Cristina Alb este certificată pentru a aplica acest tip de tratament ortodontic. Sunați pentru o programare și aflați dacă vă calificați pentru gutiere invizibile!

aparate dentare pret Cluj

Mai multe informații despre aparatele dentare și tratamente ortodontice Dentocalm pe pagina dedicata ortodonției.

#clinica stomatologica Dentocalm #implanturi Fast and Fixed #sigilare dentara Cluj #protetica dentara Cluj #proteze scheletate #proteze dentare #sinus lift Cluj #chirurgie orală #terapie laser #laser stomatologic #tratament laser parodontoza #igiena dentara #recomandari aparate dentare #mini implanturi ortodontice #tratamente de canal #tratamente endodontice Dentocalm #sterilizare instrumente stomatologice #tratamente parodontoza Cluj #parodontita #cauze boala parodontala #simptome parodontita #proteze dentare #parodontologie #gingivita #tratament parodontoza #protetica dentara #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentara #aparate dentare #aparate ortodontice #aparate dentare invizibile #ortodontie #albire dentara #fatete dentare #estetica dentara #implanturi dentare #implantologie #obturatii  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic #clinică stomatologică #dentist Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

 

ro_RORO
Sunt de acord cu termenii si conditiile Dentocalm
Bifeaza casuta de mai jos. Scrie emailul tau. Apasa pe "Ma abonez".
Sunt de acord cu termenii si conditiile Dentocalm
Bifeaza casuta de mai jos. Scrie emailul tau. Apasa pe "Ma abonez".
-10% DISCOUNT LA URMATOAREA CONSULTATIE LA DENTOCALM
Aboneaza-te la newsletter. Ramai la curent cu noutatile si primesti un cod de reducere pe loc.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politicii de confidențialitate
Bifează aici dacă vrei să primești oferte exclusive și recomandări de la noi și partenerii noștri
Bifează aici dacă vrei să primești articole informative gratuite
Cum Să Înveți Orice Rapid Și Eficient
Scrie emailul tău, bifează căsuțele și apasă pe butonul "vreau materialul". Primești acces instant.
MATERIAL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politicii de confidențialitate