telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
stomatologie pediatrica cluj
10 sfaturi pentru igiena orală a copiilor
mai 10, 2023
aparate dentare copii, aparat dentar safir Cluj
De ce sunt importante primele vizite ale copiilor la stomatolog? Sfaturi și informații.
iunie 21, 2023
aparate dentare copii Cluj, ortodontie Cluj, tratament ortodontic cu aparat dentar safir

Aparatele ortodontice sunt dispozitive medicale utilizate în ortodonție, specializarea stomatologică care se ocupă cu corectarea și alinierea dinților și a maxilarelor pentru a obține o mușcătură (ocluzie) corectă și un zâmbet frumos. Aceste aparate sunt realizate pentru a aplica presiuni și forțe controlate asupra dinților și a oaselor maxilare, cu scopul de a le modifica poziția și a obține un aliniament adecvat al maxilarelor, în cazul pacienților în creștere. Există mai multe tipuri de aparate ortodontice utilizate, în funcție de necesitățile și condițiile specifice ale fiecărui pacient. Cele mai comune tipuri de aparate ortodontice includ:

Aparatele ortodontice fixe (cu bracket-uri)

Acestea sunt cele mai răspândite. Bracketurile sunt fabricate fie din metal, fie din ceramică sau safir și se lipesc pe suprafața externă a dinților. Aceste bracket-uri sunt conectate cu ajutorul unor arcuri ortodontice care aplică presiuni asupra dinților pentru a-i deplasa treptat în poziția corectă.

aparate dentare copii Cluj, ortodontie Cluj, tratament ortodontic cu aparat dentar safir

Aparatele ortodontice mobile

Acestea sunt dispozitive detașabile pe care pacientul le poate pune și scoate singur. Ele sunt realizate din plastic și includ diferite componente, cum ar fi arcuri, elastice și șuruburi, care aplică presiuni pentru a corecta aliniamentul dinților.

Aparatele ortodontice invizibile

Acestea sunt o opțiune mai nouă și se bazează pe tehnologie avansată pentru a corecta pozițiile dinților pe arcadă într-un mod mai discret și minimum invaziv. Cele mai populare tipuri de aparate ortodontice invizibile utilizează alignere (gutiere transparente). Un astfel de sistem ortodontic invizibil sau fizionomic este utilizat și în clinica stomatologică Dentocalm din Cluj-Napoca: Spark Aligners. Alignerele aparatului ortodontic invizibil Spark, sunt confecționate dintr-un material transparent și sunt înlocuite periodic pentru a aplica presiuni progresive asupra dinților.

Este important ca tratamentul ortodontic să fie efectuat de către un medic ortodont, specialist în corecția și alinierea dinților și maxilarelor. Doar acesta poate determina tipul potrivit de aparat ortodontic pentru fiecare pacient în parte și poate oferi îndrumări adecvate pe durata tratamentului.

aparate dentare copii Cluj, ortodontie Cluj, tratament ortodontic cu aparat dentar safir

Cât costă un tratament cu aparat dentar / aparat ortodontic?

Consultația ortodontică costă 175 de lei și este esențială înainte de a decide dacă ai sau nu nevoie de aparat ortodontic și cum te poate ajuta mai exact acesta. Costurile unui aparat dentar ortodontic diferă în funcție de tipul acestuia, și începe de la 2900 de lei (aparat dentar metalic, per arcadă), până la 1000 de euro (per arcadă) pentru aparatul dentar invizibil Spark. Mai multe detalii în legătură cu prețurile serviciilor noastre ortodontice găsiți chiar aici,https://dentocalm.ro/tarife-tratamente-stomatologice-preturi-clinica-dentara-dentocalm-cluj/.

Când este necesar să purtăm aparat dentar ortodontic?

Un aparat dentar ortodontic poate fi necesar într-o varietate de situații, iar recomandarea de a purta un astfel de aparat este stabilită de către un medic stomatolog specialist în ortodonție în urma unei evaluări. Nu există o regulă generală aplicabilă tuturor cazurilor, deoarece fiecare persoană are particularități dentare individuale. Cu toate acestea, există câteva indicații comune pentru purtarea unui aparat dentar ortodontic:

  • Dinți strâmbi sau înghesuiți: Dacă dinții sunt în poziții incorecte, suprapuși sau aglomerați, un aparat ortodontic poate fi necesar pentru a-i alinia corect.
  • Spații excesive între dinți: Uneori, există goluri mari între dinți, ceea ce poate afecta estetica și funcționalitatea mușcăturii. Un aparat dentar ortodontic poate ajuta la închiderea acestor spații.
  • Probleme de mușcătură: Dacă există o mușcătură incorectă, cum ar fi o mușcătură suprapusă sau o mușcătură deschisă, un aparat ortodontic poate fi utilizat pentru a corecta această problemă și a îmbunătăți funcționalitatea și sănătatea dentară.

Este important să consultați un medic specialist pentru a primi o evaluare individuală și pentru a determina dacă aveți nevoie de un aparat dentar ortodontic (https://dentocalm.ro/beneficiile-aparatului-dentar/). Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru un consult de specialitate. Zâmbetul tău e și zâmbetul nostru.

aparate dentare copii Cluj, ortodontie Cluj, tratament ortodontic cu aparat dentar safir

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO