telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
stomatologie copii Cluj, sigilare dentara, tratament carie
Cum împiedicăm apariția cariilor? Sigilare dentară la copii
august 17, 2022
implant dentar Cluj pret clinica stomatologie Dentocalm
Prețul unui implant dentar la clinica dentară DentoCalm
octombrie 12, 2022
aparat dentar Cluj, tratament ortodontic

Dacă porți aparat dentar, este posibil ca igienizarea dentară să ți se pară complicată. Periajul dentar și tot ansamblul de igienizare este mai complex atunci când pacientul are aparat dentar fix, căci acesta din urmă împiedică accesul în zonele interdentare și acumulează resturi alimentare în jurul lui. Pacienții cu aparat dentar fix (metalic, din safir sau ceramic) au parte de un instructaj special privind igienizarea, iar acest instructaj menționează și accesoriile pe care le pot folosi pentru curățarea dinților.

aparat dentar pret, aparat safir Cluj

Ce accesorii speciale folosesc purtătorii de aparat dentar pentru igienizare?

Din cauza spațiului limitat de aparatul dentar, periuța de dinți clasică nu poate face față singură plăcii și resturilor acumulate, astfel încât se recomandă și utilizarea de:

  • Periuțe interdentare: Periuțele interdentare sunt accesorii de mici dimensiuni, cu grosimi variabile, care pot fi inserate interdentar sau pe lângă bracket-urile aparatului. Având aspectul unei scobitori cu perii, acest tip de periuță este indispensabilă purtătorilor de aparat dentar. De fapt, mulți pacienți le descoperă pe parcursul tratamentului ortodontic și aleg să le folosească pentru restul vieții datorită faptului că sunt foarte utile pentru spațiile greu de igienizat.
  • Ață dentară: Clasica ață dentară nu va fi de folos în cazul purtătorilor de aparat dentar, căci nu poate fi introdusă interdentar din cauza arcului. Dar ața dentară cu capăt rigid este special concepută pentru igienizare în timpul tratamentului ortodontic. Capătul rigid este introdus interdentar și tras pe partea cealaltă, iar curățarea se face mișcând firul înainte și înapoi.
  • Dușul bucal: Util oricărui pacient, indispensabil pentru pacientul cu aparat dentar. Dușul bucal curăță interdentar și pe lângă bracket-urile aparatului dentar cu un jet de apă și aer. În funcție de modelul ales și de nevoile pacientului, în rezervorul dușului bucal se poate adăuga și apă de gură.

aparat dentar Cluj, tratament ortodontic

Cât de des se face igienizarea dentară profesională în cazul pacienților cu aparat dentar?

Pentru că igienizarea este mai dificilă, este perfect normal ca placa să se acumuleze și să nu poată fi îndepărtată acasă. Placa bacteriană se transformă în tartru atunci când nu este îndepărtată, tocmai de aceea purtătorii de aparat dentar suferă un grad mai mare de încărcare al dinților.
Igienizarea profesională se face o dată la 2, 3 sau chiar 4 luni pentru purtătorii de aparat dentar, pe când pacienții care nu poartă aparat dentar se pot prezenta la detartraj o dată la 6 luni. Ca măsură de profilaxie dentară, igienizarea profesională presupune îndepărtarea tartrului, periajul profesional și AirFlow.

Riscul de apariție a cariilor dentare (in special interdentare) este mai mare în cazul purtătorilor de aparat dentar, tocmai din cauza impedimentelor legate de igienizare, dar igienizarea profesională în clinica stomatologică anulează acest risc. Pentru o dantură perfect curată în timpul și după tratamentul ortodontic, pacientul trebuie să respecte riguros indicațiile medicului ortodont.

Încurajăm și recomandăm mereu pacienților să aibă o igienă orală bună, căci aceasta e cea mai bună formă de prevenție a problemelor orale. Deși purtarea unui aparat dentar fix poate părea o provocare, este un prilej excelent de supraveghere atentă a dinților și de profilaxie riguroasă.

tratamente ortodontie Cluj adulti - clincia stomatologica Cluj

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO