telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
OFERTA IMPLANT DENTAR
august 3, 2017
sterilizare Dentocalm Cluj
Protocolul de Sterilizare in Cabinetul Stomatologic
octombrie 5, 2017
estetica dentara Cluj - clinica dentara Dentocalm

1. Exista o legatura puternica intre zambet si creier. De fiecare data cand zambesti se elibereaza neuropeptide care au efect de combatere a stresului. Neuropeptidele sunt mici molecule ce permit transmiterea informatiilor de la un neuron la altul. Cu fiecare zambet in parte, se elibereaza dopamina, endorfinele si serotonina care conduc la relaxarea corpului, incetinirea batailor inimii si a presiunii sangelui. De fiecare data când zambesti, aceste neuropeptide sunt eliberate si iti ofera o stare de bine.

2. Un studiu publicat in revista Neuropsychologia prezinta cateva idei incredibile despre legatura dintre zambet si corp. Studiul dezvolta idea ca atunci cand zambesti, oamenii din jurul tau te trateaza diferit pentru ca afisezi o imagine relaxata, sincera si le inspiri incredere. Acest lucru se explica la nivel fiziologic prin activarea cortexului orbitofrontal atunci cand zambim. Cortexul orbitofrontal este acea zona a creierului care proceseaza senzorii recompensei. Asta inseamna ca atunci cand cineva ne zambeste, ne simtim, de fapt, recompensati.

3. Stiai ca zambetul este la fel de molipsitor ca si cascatul? Daca nu crezi, incearca chiar in acest moment sa-i zambesti persoanei din apropierea ta.

Nu-i asa ca ti-a zambit inapoi?

Trebuie sa stii ca atunci cand cineva iti zambeste inapoi o face neintentionat sub forma unui raspuns automat la semnalul transmis de tine. In cadrul unui experiment realizat in Suedia, au fost chemate mai multe persoane carora li s-au aratat imagini reprezentative pentru o serie de emotii: fericire, tristete, furie si surprindere. Dupa ce participantii au vizualizat o imagine cu un zambet li s-a cerut sa se incrunte. Surprinzator insa, prima reactie a fost acea de a imita zambetul din imagine. A fost nevoie de un efort constient pentru a renunta la zambetul afisat in schimbul unei alte expresii faciale.
Ce se intampla de fapt atunci cand zambim cuiva?
De fiecare data cand zambesti unei persoane, creierul acestuia il convinge sa-ti intoarca favoarea. De fapt se creaza o relatie simbiotica intre tine si el, care va permite sa eliberati secretii chimice bune in creier, sa activati centrele de recompense, sa deveniti mai atractivi si sa cresteti sansele unei vieti mai lungi si mai sanatoase.
Fa o prioritate din atentia pe care o acorzi persoanelor din jurul tau, care au o influenta deosebita asupra felului in care te simti. De asemenea, nu neglija starea de sanatate a dintilor. Este dovedit stiintific ca un zambet complet si sanatos iti ofera o stare de bine si o încredere de sine sporita.

 

Dragii nostri, haideti sa zambim mai des, fara retineri si mai ales, cu toti dintii!

Daca ai intrebari legate de starea de sanatate a dintilor tai sau doresti o programare, nu ezita sa ne contactezi aici!

 

reducere-la-implant-dentar

 

* Primitive emotional contagion. Hatfield, Elaine; Cacioppo, John T.; Rapson, Richard L. Clark, Margaret S. (Ed), (1992). Emotion and social behavior. Review of personality and social psychology, Vol. 14., (pp. 151-177). Thousand Oaks, CA, US: Sage Publications, Inc, xi, 311 pp.

* Abel E. and Kruger M. (2010) Smile Intensity in Photographs Predicts Longevity, Psychological Science, 21, 542–544.

*  Facial attractiveness: evolutionary based research Phil TransR Soc B June 12, 2011 366: 1638-1659.

[ulp id=’jdPjRn7eV72kEhZI’]

ro_RORO