telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
OFERTA IMPLANT DENTAR
august 3, 2017
sterilizare Dentocalm Cluj
Protocolul de Sterilizare in Cabinetul Stomatologic
octombrie 5, 2017
estetica dentara Cluj - clinica dentara Dentocalm
couple-smiling

1. Există o legătură puternică între zambet și creier. De fiecare dată când zâmbești se eliberează neuropeptide care au efect de combatere a stresului. Neuropeptidele sunt mici molecule ce permit transmiterea informațiilor de la un neuron la altul. Cu fiecare zambet în parte, se eliberează dopamina, endorfinele și serotonina care conduc la relaxarea corpului, încetinirea bătăilor inimii și a presiunii sângelui. De fiecare dată când zâmbești, aceste neuropeptide sunt eliberate și îți oferă o stare de bine.

2. Un studiu publicat în revista Neuropsychologia prezintă câteva idei incredibile despre legătura dintre zambet și corp. Studiul dezvoltă idea că atunci când zâmbești, oamenii din jurul tău te tratează diferit pentru că afișezi o imagine relaxată, sinceră și le inspiri încredere. Acest lucru se explică la nivel fiziologic prin activarea cortexului orbitofrontal atunci când zâmbim. Cortexul orbitofrontal este acea zona a creierului care procesează senzorii recompensei. Asta înseamnă că atunci când cineva ne zâmbește, ne simțim, de fapt, recompensați.

3. Știai că zâmbetul este la fel de molipsitor ca și căscatul? Dacă nu crezi, încearcă chiar în acest moment să-i zâmbești persoanei din apropierea ta.

Nu-i așa că ți-a zâmbit înapoi?

Trebuie să știi ca atunci când cineva îți zâmbește înapoi o face neintenționat sub forma unui răspuns automat la semnalul transmis de tine. În cadrul unui experiment realizat în Suedia, au fost chemate mai multe persoane cărora li s-au arătat imagini reprezentative pentru o serie de emoții: fericire, tristețe, furie și surprindere. După ce participanții au vizualizat o imagine cu un zambet li s-a cerut să se încrunte. Surprinzător însă, prima reacție a fost acea de a imita zâmbetul din imagine. A fost nevoie de un efort conștient pentru a renunța la zâmbetul afișat în schimbul unei alte expresii faciale.
Ce se întâmplă de fapt atunci când zâmbim cuiva?
De fiecare dată când zâmbești unei persoane, creierul acestuia îl convinge să-ți întoarcă favoarea. De fapt se crează o relație simbiotică între tine și el, care vă permite să eliberați secreții chimice bune în creier, să activați centrele de recompense, să deveniți mai atractivi și să creșteți șansele unei vieți mai lungi și mai sănătoase.
Fă o prioritate din atenția pe care o acorzi persoanelor din jurul tău, care au o influență deosebită asupra felului în care te simți. De asemenea, nu neglija starea de sănătate a dinților. Este dovedit științific că un zambet complet și sănătos îți oferă o stare de bine și o încredere de sine sporită.

 

Dragii noștri, haideți să zâmbim mai des, fără rețineri și mai ales, cu toți dinții!

Dacă ai întrebări legate de starea de sănătate a dinților tăi sau dorești o programare, nu ezita să ne contactezi aici!

 

reducere-la-implant-dentar

 

* Primitive emotional contagion. Hatfield, Elaine; Cacioppo, John T.; Rapson, Richard L. Clark, Margaret S. (Ed), (1992). Emotion and social behavior. Review of personality and social psychology, Vol. 14., (pp. 151-177). Thousand Oaks, CA, US: Sage Publications, Inc, xi, 311 pp.

* Abel E. and Kruger M. (2010) Smile Intensity in Photographs Predicts Longevity, Psychological Science, 21, 542–544.

*  Facial attractiveness: evolutionary based research Phil TransR Soc B June 12, 2011 366: 1638-1659.

sfaturi pentru buna conduita a pacientului

ro_RORO